EgészségBlog

Dobd fel a tésztád: Itt a legfinomabb vegán kesudiós gombakrémszósz 

Szerző: virag Közzétéve:

Gyorsan elkészül, és nagyon ízletes!

Nincs is jobb téli étel egy tál meleg, gyorsan elkészülő tésztánál. A vegán ételekben az a jó, hogy nem csak finomak de nagyon hamar meg is valósíthatóak – és a tévhitekkel ellentétben igazán változatos étrendet hozhatunk létre, ha elkészítjük őket magunknak. Most a kedvenc kesudiós gombakrémszószom hoztam el nektek.

Hozzávalók:

  • 200 g tészta
  • 150 g gomba (ízlés szerint)
  • 100 g kesudió
  • 1 tk élesztőpehely
  • 1 evőkanál agave szirup
  • balzsamecet
  • 200 ml növényi tej
  • 1 hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • Fél chili paprika
  • Egy kis húsleves
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

1. A kesudiót érdemes több órára vízbe áztatni, hogy később kellően puha legyen. De ha nincs annyi időnk, akkor 15-20 percre forrásban lévő vízbe is tehetjük.

2. Ezután tegyük a turmixgépbe a beáztatott kesudiót a tejjel, az élesztőpehellyel, egy kis húslevessel, sóval és borssal. Az egészet jól keverjük össze, amíg homogén masszát nem kapunk.

3. A hagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát finomra, a gombát felszeleteljük. A chili paprikáról kivesszük a magokat, és szintén apró kockákra vágjuk.

4. Közben sóval vizet forralhatunk a tésztához. Főzzük a csomagolás utasításai szerint.

5. Ezután a hagymát először egy forró serpenyőben növényi olajon áttetszővé pároljuk. Ízlés szerint meglocsoljuk egy kevés balzsamecettel, és adjunk hozzá egy evőkanál agave szirupot. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, és ízlés szerint fűszerezzük. Rövid ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a kesudió szószt. Ha még nem értük el a kívánt állagot, adhatunk hozzá további húslevest vagy tejet.

6. Tegyük bele a tésztát a szószba, hagyjük állni egy kicsit és kész is!