Dobd fel a tésztád: Itt a legfinomabb vegán kesudiós gombakrémszósz
Gyorsan elkészül, és nagyon ízletes!
Nincs is jobb téli étel egy tál meleg, gyorsan elkészülő tésztánál. A vegán ételekben az a jó, hogy nem csak finomak de nagyon hamar meg is valósíthatóak – és a tévhitekkel ellentétben igazán változatos étrendet hozhatunk létre, ha elkészítjük őket magunknak. Most a kedvenc kesudiós gombakrémszószom hoztam el nektek.
Hozzávalók:
- 200 g tészta
- 150 g gomba (ízlés szerint)
- 100 g kesudió
- 1 tk élesztőpehely
- 1 evőkanál agave szirup
- balzsamecet
- 200 ml növényi tej
- 1 hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- Fél chili paprika
- Egy kis húsleves

Elkészítés:
1. A kesudiót érdemes több órára vízbe áztatni, hogy később kellően puha legyen. De ha nincs annyi időnk, akkor 15-20 percre forrásban lévő vízbe is tehetjük.
2. Ezután tegyük a turmixgépbe a beáztatott kesudiót a tejjel, az élesztőpehellyel, egy kis húslevessel, sóval és borssal. Az egészet jól keverjük össze, amíg homogén masszát nem kapunk.
3. A hagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát finomra, a gombát felszeleteljük. A chili paprikáról kivesszük a magokat, és szintén apró kockákra vágjuk.
4. Közben sóval vizet forralhatunk a tésztához. Főzzük a csomagolás utasításai szerint.
5. Ezután a hagymát először egy forró serpenyőben növényi olajon áttetszővé pároljuk. Ízlés szerint meglocsoljuk egy kevés balzsamecettel, és adjunk hozzá egy evőkanál agave szirupot. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, és ízlés szerint fűszerezzük. Rövid ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a kesudió szószt. Ha még nem értük el a kívánt állagot, adhatunk hozzá további húslevest vagy tejet.
6. Tegyük bele a tésztát a szószba, hagyjük állni egy kicsit és kész is!
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!