Naturablog

Ezek a gnocchik vegán kókuszos curry szószban 15 perc alatt elkészülnek

Szerző: virag Közzétéve:

Szeretnél meleget enni este, de nincs kedved sok időt a konyhában tölteni? Akkor a gnocchi kókuszos curry szószban spenóttal pont megfelelő a számodra.

A jól megérdemelt munkavégzés után sokunknak nincs kedve sokáig a tűzhely előtt állni – ez teljesen érthető. Ha azonban esténként meleg ételre vágysz, akkor ezt az egyszerű receptet ajánlom, ami szuperfinom és mindössze 15 perc alatt elkészül. Ráadásul a gnocchi kókuszos curry szószban spenóttal gazdag a vitaminokban is. A finom olasz specialitás összetéveszthetetlen és különösen ízletes. Ha van időd és kedved, lisztes burgonyából magad is elkészítheted, de a receptemhez a kész változatot ajánlom, mert időt takarítasz meg és ugyanolyan finom. 

Hozzávalók

  • 100 g spenótlevél 
  • 1 db hagyma
  • 1 ek kókuszolaj 
  • 300 ml kókusztej
  • 400 g gnocchi 
  • 1 tk curry por 
  • só, bors

Egyéb plusz opciók:

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 tk chilipor vagy chili pehely
  • 7 koktélparadicsom
  • vegán sajt
Forrás:Pinterest

Elkészítés:  

  1. Hámozzuk meg a medvehagymát (és adott esetben a fokhagymát), majd apróra vágjuk. 
  2. A spenótot alaposan megmossuk és feldaraboljuk. 
  3. Tegyünk kókuszolajat a serpenyőbe és melegítsük fel. 
  4. A kockára vágott medvehagymát (és adott esetben a fokhagymát) röviden megpirítjuk a serpenyőben.
  5. Adjuk hozzá a gnocchit, és pirítsuk körülbelül 2-3 percig a csomagon található utasítás szerint. 
  6. Hozzáadjuk a kókusztejet és a spenótot, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük, amíg a spenót megpuhul. 
  7. Adjunk hozzá curryport és egy kis sót. Ha szeretjük enyhén csípősen, egy kis chilivel fűszerezhetjük. 
  8. Kapcsoljuk ki a tűzhelyet, és hagyjuk lefedve körülbelül 1-2 percig. 
  9. Ízlés szerint friss koktélparadicsommal és vegán sajttal tálaljuk.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!