Ezek a gnocchik vegán kókuszos curry szószban 15 perc alatt elkészülnek
Szeretnél meleget enni este, de nincs kedved sok időt a konyhában tölteni? Akkor a gnocchi kókuszos curry szószban spenóttal pont megfelelő a számodra.
A jól megérdemelt munkavégzés után sokunknak nincs kedve sokáig a tűzhely előtt állni – ez teljesen érthető. Ha azonban esténként meleg ételre vágysz, akkor ezt az egyszerű receptet ajánlom, ami szuperfinom és mindössze 15 perc alatt elkészül. Ráadásul a gnocchi kókuszos curry szószban spenóttal gazdag a vitaminokban is. A finom olasz specialitás összetéveszthetetlen és különösen ízletes. Ha van időd és kedved, lisztes burgonyából magad is elkészítheted, de a receptemhez a kész változatot ajánlom, mert időt takarítasz meg és ugyanolyan finom.
Hozzávalók
- 100 g spenótlevél
- 1 db hagyma
- 1 ek kókuszolaj
- 300 ml kókusztej
- 400 g gnocchi
- 1 tk curry por
- só, bors
Egyéb plusz opciók:
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 tk chilipor vagy chili pehely
- 7 koktélparadicsom
- vegán sajt

Elkészítés:
- Hámozzuk meg a medvehagymát (és adott esetben a fokhagymát), majd apróra vágjuk.
- A spenótot alaposan megmossuk és feldaraboljuk.
- Tegyünk kókuszolajat a serpenyőbe és melegítsük fel.
- A kockára vágott medvehagymát (és adott esetben a fokhagymát) röviden megpirítjuk a serpenyőben.
- Adjuk hozzá a gnocchit, és pirítsuk körülbelül 2-3 percig a csomagon található utasítás szerint.
- Hozzáadjuk a kókusztejet és a spenótot, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük, amíg a spenót megpuhul.
- Adjunk hozzá curryport és egy kis sót. Ha szeretjük enyhén csípősen, egy kis chilivel fűszerezhetjük.
- Kapcsoljuk ki a tűzhelyet, és hagyjuk lefedve körülbelül 1-2 percig.
- Ízlés szerint friss koktélparadicsommal és vegán sajttal tálaljuk.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!