Naturablog

Ne akard nélkülözni ezt a gyömbéres édesburgonyaleves- Neked is a kedvenced lesz

Szerző: virag Közzétéve:

Első ránézésre szinte összetéveszthető a sütőtök levessel – az élénk narancssárga szín, az állaga, a feltét valahogy ismerősnek tűnik. De a tökszezonnak már rég vége, ezért kell egy alternatíva a télre: mégpedig a gyömbéres  édesburgonyaleves !

Az édesburgonya és a fűszeres gyömbér finom kombinációja pontosan az, amire szükségünk van a nulla fok körüli hideg napokon – a leves szó szerint belülről melegít, a recept pedig nagyon könnyen elkészíthető. Plusz tipp, hogy főzz kétszer annyi adagot, és fagyaszd le a maradék édesburgonya levest – így tovább élvezheted ezt a finom receptet, ami könnyen a kedvenceddé válhat.

Hozzávalók: 

  • 500 g édesburgonya
  • 500 ml zöldségleves
  • 100 ml kókusztej
  • 1 hagyma 
  • 1 darab gyömbér
  • 1 evőkanál olaj
  • turbolya/ vagy más friss zöldségzöldje
  • Só, bors
Forrás:Instagram/georgeats

Készítmény: 

  1. Hámozzuk meg és vágjuk apróra a hagymát, az édesburgonyát és a gyömbért. 
  2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és áttetszőre pirítjuk benne a hagymát. 
  3. Adjuk hozzá a gyömbért és az édesburgonyát, és rövid ideig pirítsuk. 
  4. Öntsük fel a húslevessel, és pároljuk tíz percig. 
  5. A hozzávalókat pürésítjük, majd lassan hozzáadjuk a kókusztejet. 
  6. Sóval, borssal és friss zöldségzöldjével ízesítjük, majd forrón tálaljuk!

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!