Ne akard nélkülözni ezt a gyömbéres édesburgonyaleves- Neked is a kedvenced lesz
Első ránézésre szinte összetéveszthető a sütőtök levessel – az élénk narancssárga szín, az állaga, a feltét valahogy ismerősnek tűnik. De a tökszezonnak már rég vége, ezért kell egy alternatíva a télre: mégpedig a gyömbéres édesburgonyaleves !
Az édesburgonya és a fűszeres gyömbér finom kombinációja pontosan az, amire szükségünk van a nulla fok körüli hideg napokon – a leves szó szerint belülről melegít, a recept pedig nagyon könnyen elkészíthető. Plusz tipp, hogy főzz kétszer annyi adagot, és fagyaszd le a maradék édesburgonya levest – így tovább élvezheted ezt a finom receptet, ami könnyen a kedvenceddé válhat.
Hozzávalók:
- 500 g édesburgonya
- 500 ml zöldségleves
- 100 ml kókusztej
- 1 hagyma
- 1 darab gyömbér
- 1 evőkanál olaj
- turbolya/ vagy más friss zöldségzöldje
- Só, bors

Készítmény:
- Hámozzuk meg és vágjuk apróra a hagymát, az édesburgonyát és a gyömbért.
- Egy serpenyőben olajat hevítünk, és áttetszőre pirítjuk benne a hagymát.
- Adjuk hozzá a gyömbért és az édesburgonyát, és rövid ideig pirítsuk.
- Öntsük fel a húslevessel, és pároljuk tíz percig.
- A hozzávalókat pürésítjük, majd lassan hozzáadjuk a kókusztejet.
- Sóval, borssal és friss zöldségzöldjével ízesítjük, majd forrón tálaljuk!
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!