Naturablog

Ez a görög gesztenyeleves messze felülmúl minden téli ételt

Szerző: virag Közzétéve:

Gyorsan elkészül, és tökéletes alternatívája a burgonya krémlevesnek.

A kulináris Görögországot elsősorban a tzatzikihez, a sok fokhagymához és a sok húsételhez kötik. De a görög konyha mindenféle vegetán ételt is kínál, amelyek nemcsak egészségesek, hanem hihetetlenül finomak is. Ez a gesztenyeleves például tökéletes alternatívája a klasszikus burgonyalevesnek amit annyira szeretünk, és egy kis változatosságot kínál. Ezért került most terítékre a Kastanosoupa -amit mindenkinek érdemes kipróbálnia télen.

Hozzávalók:

  • 400 g előfőzött gesztenye
  • 30 g vegán vaj vagy margarin
  • 2 medvehagyma, finomra vágva
  • 1/2 teáskanál cukor
  • 2 sárgarépa, apróra vágva
  • 900 ml zöldségalaplé
  • Só és frissen őrölt fekete bors
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 200 ml vegán főzőtejszín
Forrás:Instagram/machmit_offenburg

Elkészítés:

  1. Először is vágjunk fel négy gesztenyét, és tegyük félre.
  2. Olvasszuk fel a vajat egy nagy serpenyőben.
  3. Pároljuk benne a medvehagymát körülbelül két percig, amíg áttetsző nem lesz.
  4. Adjuk hozzá a cukrot és hagyjuk karamellizálódni.
  5. Fokozatosan adjuk hozzá a sárgarépát, és hagyjuk azt is karamellizálódni.
  6. Ezután hozzáadjuk a maradék gesztenyét és a meleg zöldséglevet.
  7. Hagyjuk a levest közepes lángon főni körülbelül 30 percig.
  8. Végül ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
  9. Az edényt levesszük a tűzről, botmixerrel finomra pürésítjük az ételt, majd hozzákeverjük a tejszínt.
  10. A levest tányérokra osztjuk, és az apróra vágott gesztenyével díszítjük, és már fogyaszthatjuk is.
  11. Ehetjük magában, vagy akár finom, friss baguettel is.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!