Ez a görög gesztenyeleves messze felülmúl minden téli ételt
Gyorsan elkészül, és tökéletes alternatívája a burgonya krémlevesnek.
A kulináris Görögországot elsősorban a tzatzikihez, a sok fokhagymához és a sok húsételhez kötik. De a görög konyha mindenféle vegetán ételt is kínál, amelyek nemcsak egészségesek, hanem hihetetlenül finomak is. Ez a gesztenyeleves például tökéletes alternatívája a klasszikus burgonyalevesnek amit annyira szeretünk, és egy kis változatosságot kínál. Ezért került most terítékre a Kastanosoupa -amit mindenkinek érdemes kipróbálnia télen.
Hozzávalók:
- 400 g előfőzött gesztenye
- 30 g vegán vaj vagy margarin
- 2 medvehagyma, finomra vágva
- 1/2 teáskanál cukor
- 2 sárgarépa, apróra vágva
- 900 ml zöldségalaplé
- Só és frissen őrölt fekete bors
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 200 ml vegán főzőtejszín

Elkészítés:
- Először is vágjunk fel négy gesztenyét, és tegyük félre.
- Olvasszuk fel a vajat egy nagy serpenyőben.
- Pároljuk benne a medvehagymát körülbelül két percig, amíg áttetsző nem lesz.
- Adjuk hozzá a cukrot és hagyjuk karamellizálódni.
- Fokozatosan adjuk hozzá a sárgarépát, és hagyjuk azt is karamellizálódni.
- Ezután hozzáadjuk a maradék gesztenyét és a meleg zöldséglevet.
- Hagyjuk a levest közepes lángon főni körülbelül 30 percig.
- Végül ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
- Az edényt levesszük a tűzről, botmixerrel finomra pürésítjük az ételt, majd hozzákeverjük a tejszínt.
- A levest tányérokra osztjuk, és az apróra vágott gesztenyével díszítjük, és már fogyaszthatjuk is.
- Ehetjük magában, vagy akár finom, friss baguettel is.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!