EgészségBlog

Sült almás keksz: Ez a recept tökéletes az ünnepek utáni napokra – ráadásul vegán és cukormentesen is

Szerző: virag Közzétéve:

Ezek a zabpehellyel és diós sült almás kekszek nem csak egyszerűek és ízletesek, de cukormentesek és vegánok is.

Még nem elég a karácsonyi vásár hangulatából? Semmi gond, csak hazavisszük. Hogy ne legyen túl magas a cukoradag, szeretünk a forralt bor és a mézeskalács közé egészséges sütiket is keverni. Ez a sült almás sütemény recept nemcsak finom ízű, hanem vegán és cukormentes is, így nem lesz lelkiismeret furdalásod, hogy még az ünnepek után is sütizel.

Hozzávalók:

  • 2 ek őrölt chia mag
  • 6 ek víz
  • 100 g darált dió
  • 200 g finom zabpehely
  • 80 g alma chips, apróra vágva
  • 2 ek kókuszvirág cukor
  • 3 tk fahéj
  • ½ tk só
  • 100 g kókuszolaj
  • 120 ml juharszirup
Forrás:Pinterest

A sült almás keksz elkészítése:

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A chia magot aprítógépben őröljük, és egy kis tálban keverjük össze vízzel, majd 10 percre a hűtőbe tesszük.
  3. Eközben a diót egy serpenyőben olaj nélkül pirítsuk enyhén barnára.
  4. A zabpehely felét a robotgépben lisztté dolgozzuk, ezután egy tálban összekeverjük a maradék zabpehellyel, dióval, alma chipssel, kókuszvirág cukorral, fahéjjal és sóval.
  5. Keverjük össze a kókuszolajat a juharsziruppal, hozzáadjuk a chia magot, és mindent összekeverünk a zabpehely keverékkel.
  6. A tésztából evőkanállal kis golyókat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Villával enyhén megnyomkodjuk, és kerek sütikké formázzuk.
  7. Körülbelül 15 percig sütjük a sütiket, és hagyjuk teljesen kihűlni. Csak ezután vegyük le a tálcáról. 
  8. A sült almás kekszeket körülbelül egy hétig légmentesen tárolhatjuk.