Egyszerű és laktató: Íme a legszokatlanabb rakott recept tej- és tojásmentesen
Kiadós főétel az egész családnak, ami kifejezetten jól jön, ha valaki ételallergiás.
Az egyik legnagyobb kihívás, ha valaki tej- vagy tojásallergiától szenved, hogy ha húsos ételt akar enni, találjon olyan változatot, amiből a fent említett allergén összetevőket kihagyják. Mivel ilyen lehetőség az ételrendelés esetében nem nagyon van, kénytelenek vagyunk otthon elkészíteni. De ne aggódj, mert most elhoztam a legszokatlanabb egészséges rakott receptet, amiben bőven van hús, viszont tej és tojásmentes. Gyere, dobjuk össze!
Hozzávalók:
- 300 g durumtészta (penne)
- 250 g darált marhahús
- 200 g paradicsomszósz
- 3 ek olívaolaj
- 70 g vegán parmezán
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- Friss petrezselyem
- Bors
- Só

Elkészítés:
- Először vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát. Ezután daraboljuk fel a zöldségeket, majd hevítsünk fel egy olívaolajjal meglocsolt serpenyőt, és 3-4 percig süssük őket.
- Amikor már a fokhagyma és a hagyma áttetszővé vált, adjuk el hozzájuk a darált húst, és 7 percig pirítsuk. Ezt követően adjuk hozzá paradicsompürét, és hagyjuk a tűzön még pár percig.
- Amíg a szósz fő, addig forraljuk fel a tésztát enyhén sós vízben, míg al-dente nem lesz.
- Miután a tészta megfőtt, keverjük össze a mártással, és helyezzük a kapott keveréket egy tepsibe.
- Szórjuk meg a tetejét vegán parmezánnal, és apróra vágott petrezselyemmel, majd 10-15 előmelegített sütőben 200 fokon, alul-felül sütéses funkción megsütjük.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!