Vegán cukkini pizza öt lépésben
Egyszerű és hasznos lehetőség ebédre, ha már kifogytál az ötletekből.
Van úgy, hogy iszonyatosan megkívánjuk a pizzát, ám bizonyos okokból kifolyólag kénytelenek vagyunk lemondani róla. Ennek az egyik oka lehet, ha épp fogyókúrázunk vagy diétázunk, a másik pedig, hogy ételallergiánk van. Nos, bármelyik esetről is legyen szó, most elhoztam egy remek receptet, amivel bármikor betolhatsz egy egészet belőle.
Hozzávalók:
A tésztához
- 1 db tojásnak megfelelő tojáspótló (vagy útifűmaghéj)
- 700 g cukkini
- ½ csésze búzadara
- 3k búzaliszt
- bors
- Só
A feltéthez
- 200 g varticsóka vagy más zöldség
- 100 g vegán sajt
- 4 db paradicsom
- 100 g vegán tejföl

Elkészítés:
- Lereszeljük a cukkinit, hozzáadjuk a tojáspótlót, a lisztet, a gabonaféléket, a sót és a borsot. Alaposan keverjük össze őket.
- Kenjük meg a tészta alapot olajjal, szórjuk meg zsemlemorzsával. A pizzaformába tesszük a tésztát, és elegyengetjük, majd megkenjük vegán tejfüllel.
- Az articsókát és a paradicsomot vágjuk szeletekre.
- Reszeljük le a vegán sajtot, tegyük az articsókát és a paradicsomot a pizza tetejére, majd szórjuk meg a sajttal.
- 30-40 percig sütjük 200 ° C-on, alul-felül sütéses funkción.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!