Naturablog

Vegán cukkini pizza öt lépésben

Szerző: virag Közzétéve:

Egyszerű és hasznos lehetőség ebédre, ha már kifogytál az ötletekből.

Van úgy, hogy iszonyatosan megkívánjuk a pizzát, ám bizonyos okokból kifolyólag kénytelenek vagyunk lemondani róla. Ennek az egyik oka lehet, ha épp fogyókúrázunk vagy diétázunk, a másik pedig, hogy ételallergiánk van. Nos, bármelyik esetről is legyen szó, most elhoztam egy remek receptet, amivel bármikor betolhatsz egy egészet belőle.

Hozzávalók:

A tésztához

  • 1 db tojásnak megfelelő tojáspótló (vagy útifűmaghéj)
  • 700 g cukkini
  • ½ csésze búzadara
  • 3k búzaliszt
  • bors

A feltéthez

  • 200 g varticsóka vagy más zöldség
  • 100 g vegán sajt
  • 4 db paradicsom
  • 100 g vegán tejföl
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. Lereszeljük a cukkinit, hozzáadjuk a tojáspótlót, a lisztet, a gabonaféléket, a sót és a borsot. Alaposan keverjük össze őket.
  2. Kenjük meg a tészta alapot olajjal, szórjuk meg zsemlemorzsával. A pizzaformába tesszük a tésztát, és elegyengetjük, majd megkenjük vegán tejfüllel.
  3. Az articsókát és a paradicsomot vágjuk szeletekre.
  4. Reszeljük le a vegán sajtot, tegyük az articsókát és a paradicsomot a pizza tetejére, majd szórjuk meg a sajttal.
  5. 30-40 percig sütjük 200 ° C-on, alul-felül sütéses funkción.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!