Naturablog

Marcipános sült alma: Ellenállhatatlan recept a sütőből

Szerző: virag Közzétéve:

A sült alma az egyik kedvencem a téli napokon. Amikor az illata felszáll a sütőből, senki sem tud ellenállni a desszertnek.

A sült alma egy igazi retro klasszikus, amit még a sztárséfek is imádnak – és rendszeresen meg is reformálnak. Nem csoda, hiszen ez a finomság már önmagában is mennyei, azonban ezzel a marcipános töltelékkel még ellenállhatatlanabb lesz. Egy esélyt mindenképp megér ez a gyors édesség.

Hozzávalók:

  • 4 db nagyobb alma
  • 60 g nyers marcipán massza
  • 40 g mandula és/vagy mazsola
  • 20 g vegán vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • Ízlés szerint karácsonyi fűszerek (pl. fahéj)
  • Citromlé
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. A késsel vágjunk le egy 1-1,5 cm vastag fedőt az almáról, és vágjunk egy vékony szeletet az aljára. 
  2. Az almavágó segítségével nagyvonalúan távolítsuk el a közepét, és kaparjuk ki a magokat.
  3. A felszeletelt almát meglocsoljuk citromlével. (Ez megakadályozza, hogy a pép megbarnuljon.)
  4. A kívánt hozzávalókat összegyúrjuk és tekercseket formázunk. Ezután ízlés szerint töltsük meg az almákat, és tegyük őket a sütőpapírral bélelt tepsire.
  5. Tegyük az almákra a fedőiket, és süssük 200°C-on légkeveréses funkción körülbelül 25 percig.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!