Marcipános sült alma: Ellenállhatatlan recept a sütőből
A sült alma az egyik kedvencem a téli napokon. Amikor az illata felszáll a sütőből, senki sem tud ellenállni a desszertnek.
A sült alma egy igazi retro klasszikus, amit még a sztárséfek is imádnak – és rendszeresen meg is reformálnak. Nem csoda, hiszen ez a finomság már önmagában is mennyei, azonban ezzel a marcipános töltelékkel még ellenállhatatlanabb lesz. Egy esélyt mindenképp megér ez a gyors édesség.
Hozzávalók:
- 4 db nagyobb alma
- 60 g nyers marcipán massza
- 40 g mandula és/vagy mazsola
- 20 g vegán vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- Ízlés szerint karácsonyi fűszerek (pl. fahéj)
- Citromlé

Elkészítés:
- A késsel vágjunk le egy 1-1,5 cm vastag fedőt az almáról, és vágjunk egy vékony szeletet az aljára.
- Az almavágó segítségével nagyvonalúan távolítsuk el a közepét, és kaparjuk ki a magokat.
- A felszeletelt almát meglocsoljuk citromlével. (Ez megakadályozza, hogy a pép megbarnuljon.)
- A kívánt hozzávalókat összegyúrjuk és tekercseket formázunk. Ezután ízlés szerint töltsük meg az almákat, és tegyük őket a sütőpapírral bélelt tepsire.
- Tegyük az almákra a fedőiket, és süssük 200°C-on légkeveréses funkción körülbelül 25 percig.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!