Fettuccine Alfredo: A zseniálisan egyszerű, vegán 20 perces recept karfiollal
Csodálatos étel a rosszabb téli napokra.
Fettuccine Alfredo a tökéletes érzést keltő étel! Krémes, vajas, finom – semmi sem vigasztal jobban egy hideg téli estén. De a fehér, krémes komfortos ételszósz vaj és parmezán nélkül is működik, karfiollal. Ez nem csak vegán, hanem sokkal egészségesebb is. Viszont fontos a jó mixer. Mert a vegán Fettuccine Alfredo csak akkor lesz szuperfinom, ha a krém krémes, lágy és apró daraboktól mentes.
Hozzávalók:
- 200 g fettuccine
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek vegán vaj
- 1 ek élesztőpehely
- pár csepp citromlé
- 200 g karfiol
- 1 db zöldségleves kocka
- 100 ml növényi tej
- 1 csipet szerecsendió
- só és bors
- vegán parmezán
- petrezselyem
- kakukkfű

Elkészítés:
- A karfiolt kis rózsákra osztjuk, és zöldségalaplében 12-15 percig főzzük. Ne öntsük ki a húslevest.
- Közben a tésztát al dente főzzük.
- Pároljuk meg a fokhagymát olívaolajon egy nagy serpenyőben, lassú tűzön körülbelül három percig – ne hagyjuk megégni, különben keserű íze lesz.
- Adjunk hozzá vegán vajat.
- A karfiolt egy kevés zöldségalaplével, növényi tejjel, citromlével és a fokhagymás olajjal pürésítsük, amíg tökéletesen krémes mártást nem kapunk.
- Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és élesztőpehellyel.
- Röviden felforraljuk, és a forró tésztát közvetlenül a szószba keverjük.
- Hagyjuk állni egy pillanatra, és vegán parmezánnal vagy apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!