Naturablog

Fettuccine Alfredo: A zseniálisan egyszerű, vegán 20 perces recept karfiollal

Szerző: virag Közzétéve:

Csodálatos étel a rosszabb téli napokra.

Fettuccine Alfredo a tökéletes érzést keltő étel! Krémes, vajas, finom – semmi sem vigasztal jobban egy hideg téli estén. De a fehér, krémes komfortos ételszósz vaj és parmezán nélkül is működik, karfiollal. Ez nem csak vegán, hanem sokkal egészségesebb is. Viszont fontos a jó mixer. Mert a vegán Fettuccine Alfredo csak akkor lesz szuperfinom, ha a krém krémes, lágy és apró daraboktól mentes.

Hozzávalók:

  • 200 g fettuccine
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek vegán vaj
  • 1 ek élesztőpehely
  • pár csepp citromlé
  • 200 g karfiol
  • 1 db zöldségleves kocka
  • 100 ml növényi tej
  • 1 csipet szerecsendió
  • só és bors
  • vegán parmezán
  • petrezselyem
  • kakukkfű
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. A karfiolt kis rózsákra osztjuk, és zöldségalaplében 12-15 percig főzzük. Ne öntsük ki a húslevest.
  2. Közben a tésztát al dente főzzük.
  3. Pároljuk meg a fokhagymát olívaolajon egy nagy serpenyőben, lassú tűzön körülbelül három percig – ne hagyjuk megégni, különben keserű íze lesz.
  4. Adjunk hozzá vegán vajat.
  5. A karfiolt egy kevés zöldségalaplével, növényi tejjel, citromlével és a fokhagymás olajjal pürésítsük, amíg tökéletesen krémes mártást nem kapunk.
  6. Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és élesztőpehellyel.
  7. Röviden felforraljuk, és a forró tésztát közvetlenül a szószba keverjük.
  8. Hagyjuk állni egy pillanatra, és vegán parmezánnal vagy apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!