Kedvenc desszert: Ez a vegán karácsonyi creme brulee mindenkit boldoggá tesz
Ez a karácsonyi creme brulee vegán – mégsem fogysz hiányolni semmit a receptből.
Te is szereted azt a hangot, amikor a kanál átreped a finom karamellhéjon? A Créme bruléet tartják a legjobb desszert klasszikust a francia konyhából, amiért mindenki megőrül. A mennyei lágy, karamellhéjú krém gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és vegánként vagy ételallergiásként sem kell lemondanod róla. A tojásból és tejszínből készült eredeti recept nem mindenkinek való, ez a változat viszont mindenki számára megfelelő, és kivétel nélkül mindenkit boldoggá teszi. Próbáld ki!
Hozzávalók:
- 400 ml kókusztej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 250 ml vegán krém (itt bármilyen növényi krémet használhatsz)
- 3 ek cukor
- 1 db Vaníliarúd pép
- 1 tk fahéj vagy mézeskalács fűszer
- 1 csipet kurkumapor (a sárgás színért)
- barna cukor a karamellizáláshoz
- Díszítésként kandírozott narancs, fahéjrúd vagy csillagánizs

Elkészítés:
- Öt evőkanál kókusztejet keverjünk össze a pudingporral, és tegyük félre.
- Egy serpenyőben forraljuk fel a maradék kókusztejet a növényi tejszínnel, cukorral, fűszerekkel és vaníliapéppel. Habverővel belekeverjük a kókusztejpuding-keveréket, és rövid ideig – amíg szilárdabb nem lesz – forraljuk.
- Kenjük a krémet négy lapos krémes brûlée tálba. Hagyjuk kihűlni és tegyük be a hűtőbe.
- Tálalás előtt 30 perccel vegyük ki a crème brulée-t a hűtőszekrényből. Kb. 1 teáskanál nyers nádcukrot egyenletesen elkenünk a krémen, és gázégővel karamellizáljuk. Díszítsük fahéjrudakkal, kandírozott naranccsal vagy csillagánizssal – és azonnal tálaljuk.
- (Ha nincs otthon gázégő, karamellizálhatjuk a cukrot lábasban is, majd öntsük a krémre és úgy tegyük vissza a hűtőbe).
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!