Süteményrecept karácsonyra: Imádni fogod ezeket a vegán csokis-mogyorós kifliket
Vegán, vagy ételallergiás vagy, és nem akarsz lemaradni a sütiről karácsonykor? Akkor imádni fogod ezt a csokoládé- és mogyorós kifli receptet!
Karácsonykor szinte minden sarkon ott leselkedik egy édes kísértés, és nem tudjuk eldönteni, melyik finomságot próbáljuk ki először: a vajas sütit, a zserbót vagy a vaníliás kiflit. De bármennyire is szeretjük ezeket a klasszikusokat, idén sem hiányozhatnak ünnepekből az újdonságok. Idén megtaláltam, amit kerestem, és imádom a csokoládés-mogyorós kifli vegán receptjét. Aki allergiás vagy vegán, külön hálás lesz, ha elkészíted neki!
Összetevők:
Az alaphoz:
- 260 g tönkölyliszt
- 20 g kakaópor
- 70 g stevia
- 1 evőkanál mogyoró
- 100 g darált mogyoró
- 150 g kókuszolaj
- 60 g vegán mogyorókrém
A díszítéshez:
- 2 ek porcukor
- 3 tk kakaópor

Elkészítés:
- Egy tálban összekeverjük a lisztet, a kakaóport, a steviát, a mogyorót és a darált mogyorót.
- Tegyük a tálba a kókuszolajat, a bekevert mogyorós krémet, és gyúrjuk tésztává.
- A tésztából 3-4 cm átmérőjű tekercset formálunk, fóliába csomagoljuk, és körülbelül egy órát a hűtőben pihentetjük.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra alsó és felső sütéses funkción.
- A tésztát kivesszük a hűtőből, és 1 centiméter vastag szeletekre vágjuk.
- A szeletekből félholdokat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
- A vegán kifliket 12-15 percig sütjük. A sütési idő sütőtől függően változik.
- Közben egy kis tálban összekeverjük a porcukrot és a kakaóport.
- A sütési idő letelte után a csokis és mogyorós kifliket kivesszük a sütőből és 2-3 percig hűlni hagyjuk.
- A langyos kifliket megforgatjuk a kakaós-cukros-ízes keverékben, hagyjuk teljesen kihűlni és már élvezhetjük is!
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!