EgészségBlog

Süteményrecept karácsonyra: Imádni fogod ezeket a vegán csokis-mogyorós kifliket

Szerző: virag Közzétéve:

Vegán, vagy ételallergiás vagy, és nem akarsz lemaradni a sütiről karácsonykor? Akkor imádni fogod ezt a csokoládé- és mogyorós kifli receptet!

Karácsonykor szinte minden sarkon ott leselkedik egy édes kísértés, és nem tudjuk eldönteni, melyik finomságot próbáljuk ki először: a vajas sütit, a zserbót vagy a vaníliás kiflit. De bármennyire is szeretjük ezeket a klasszikusokat, idén sem hiányozhatnak ünnepekből az újdonságok. Idén megtaláltam, amit kerestem, és imádom a csokoládés-mogyorós kifli vegán receptjét. Aki allergiás vagy vegán, külön hálás lesz, ha elkészíted neki!

Összetevők:

Az alaphoz:

  • 260 g tönkölyliszt
  • 20 g kakaópor
  • 70 g stevia
  • 1 evőkanál mogyoró
  • 100 g darált mogyoró
  • 150 g kókuszolaj
  • 60 g vegán mogyorókrém

A díszítéshez:

  • 2 ek porcukor
  • 3 tk kakaópor
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a kakaóport, a steviát, a mogyorót és a darált mogyorót.
  2. Tegyük a tálba a kókuszolajat, a bekevert mogyorós krémet, és gyúrjuk tésztává.
  3. A tésztából 3-4 cm átmérőjű tekercset formálunk, fóliába csomagoljuk, és körülbelül egy órát a hűtőben pihentetjük.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra alsó és felső sütéses funkción.
  5. A tésztát kivesszük a hűtőből, és 1 centiméter vastag szeletekre vágjuk.
  6. A szeletekből félholdokat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
  7. A vegán kifliket 12-15 percig sütjük. A sütési idő sütőtől függően változik.
  8. Közben egy kis tálban összekeverjük a porcukrot és a kakaóport.
  9. A sütési idő letelte után a csokis és mogyorós kifliket kivesszük a sütőből és 2-3 percig hűlni hagyjuk.
  10. A langyos kifliket megforgatjuk a kakaós-cukros-ízes keverékben, hagyjuk teljesen kihűlni és már élvezhetjük is!