Naturablog

Szuperétel: Ki kell próbálnod ezt a kelkáposztás receptet

Szerző: virag Közzétéve:

A kelkáposzta nemcsak hihetetlenül egészséges, hanem nagyon jó ízű is. Ha most édesanyád kiadós kelkáposztaételére gondolsz sok krumplival, mustárral és kolbásszal, akkor valószínűleg csodálatos gyermekkori emlékek elevenednek meg. Ma azonban bebizonyítjuk, hogy a kelkáposztát egészen más módon is le lehet finoman készíteni.

A kelkáposzta igazi téli ételnek számít, és ma már nem csak az egészségtudatos emberek körében népszerű. A ropogós zöldségeket frissítő turmixokhoz és változatos salátákhoz is használják. A kelkáposzta egészségre gyakorolt ​​jótékony hatása minden, csak nem megvetendő. A kelkáposzta az egy szuperélelmiszer, és az egyik legegészségesebb zöldség. Rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, ezenkívül a káposzta másodlagos növényi anyagokkal és antioxidánsokkal rendelkezik. A kelkáposzta rengeteg rostot és csak néhány kalóriát tartalmaz. 100 grammban csak 49 kalória van. Ezek miatt már megéri elkészítened ezt a zseniális receptet.

Hozzávalók:

  • 100 gramm mandula apróra vágva
  • 200 gramm kelkáposzta
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 100 gramm vegán parmezán
  • 200 ml olívaolaj
  • bors
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. A kelkáposztát megmossuk és apró darabokra vágjuk. 
  2. A káposztát forrásban lévő sós vízben négy percig blansírozzuk, majd leszűrjük. 
  3. Az aprított mandulát serpenyőben olaj nélkül megpirítjuk. 
  4. A vegán parmezánt finomra reszeljük, a fokhagymát megpucoljuk. 
  5. A pirított mandulát és a fokhagymát finomra pürésítjük. 
  6. Hozzákeverjük az olívaolajat és a vegán parmezánt, majd újra finomra pürésítjük. 
  7. Sózzuk, borsozzuk, és egy pohárba töltjük. 
  8. A pestót megkenjük kevés olívaolajjal, és az üveget szorosan lezárjuk, vagy egyből a tésztánkra kenhetjük.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!