EgészségBlog

Pear Crumble: Egyszerű, villámgyors recept dióval és fahéjjal

Szerző: virag Közzétéve:

Mindenképpen próbáld a mi körtével készült Crumble változatot. Ropogós, édes, szuper szaftos és egyszerűen ellenállhatatlanul finom!

A crumble egyike minden idők kedvenc receptjeinek a téli időszakban, és ennek jó okai vannak. Egyrészt a finom desszert villámgyorsan elkészül és szuper egyszerű. Elvileg csak lisztre, vajra, cukorra és tetszés szerinti gyümölcsre van szükségünk hozzá. Viszont olyan ellenállhatatlanul finom ízű, hogy minden vendéget lenyűgözhetünk vele, és ez minden erőfeszítés nélkül történik. Mindenki ismeri a klasszikus almával készült crumble variánst, de használtál már körtét? Alapvetően persze szinte mindenféle gyümölcs belefér, függetlenül attól, hogy az málna, eper, szilva vagy őszibarack. Azonban az almához hasonlóan a körte is csodálatosan lédús, és tökéletesen passzol a hideg évszakhoz. A körtéket fahéjjal és cukorral ízesítjük, diódarabokkal finomítjuk, és az egész tetejére ropogós morzsát teszünk.

Hozzávalók:

  • 6 körte
  • 2 ek citromlé
  • 1/4 tek fahéj
  • 160 g barna cukor
  • 1 marék dió
  • 100 g lisztet
  • 1 ek citromhéj
  • 60 g vaj

A vaníliás krémhez:

  • 1 szója tejszínhab (bio boltokban kapni)
  • 1 tk vaníliás cukor
  • 1 csipet fahéj
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. Hámozzuk meg a körtét, távolítsuk el a magházát, majd vágjuk nagy darabokra. Formába tesszük a körtedarabokat és összekeverjük a citromlével, a fahéjjal és a 60 g barna cukorral. 
  2. A diót durvára vágjuk, majd a darabokat is a körtére szórjuk. 
  3. A maradék barna cukrot a liszttel, a citromhéjjal és a vajjal (lehetőleg szobahőmérsékleten) egy tálba tesszük. Most a kezünkkel készítsünk belőle morzsát. 
  4. Most osszuk el a tésztát a körtéken.
  5. Ezután 200 fokon előmelegített sütőben kb 20-30 perc alattmegsütjükA sütemény akkor van készen, ha szép aranybarnák a tetején lévő szórások. 
  6. A vaníliás krémhez tegyünk egy bögre tejszínhabot, vaníliás cukrot és kevés fahéjat egy magas edénybe, és verjük keményre. A desszertet tányérra tesszük, és egy kanál vaníliakrémmel tálaljuk. Nagyon finom!