Gyerekjáték és egészséges: A vegán rózsaszín tészta receptje színt visz a télbe
Isteni télies tészta, tele vitaminnal.
Néha egy ébresztésre van szükségünk ahhoz, hogy megváltoztassuk a dolgokat az életünkben. Az egészségünk elég nagy ok arra, hogy olykor vegán , glutén- és cukormentes étrendre váltsunk. A „Magic Food” szakácskönyvben talált rózsaszín tészta recept most bizonyítja nekünk, hogy ennek a nagyon szigorú étkezési stílusnak nem kell egyoldalúnak vagy sivárnak lennie. Próbáld ki te is, garantáltan szeretni fogod.
Hozzávalók:
- 2 ek tengeri só
- 1 db gyömbér félbevágva
- 250 g széles üvegtészta
- 100 ml céklalé
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ hagyma, nagyon apróra vágva
- 2 ek prosecco
- 150 ml kókusztej
- 1 ek juharszirup
- 60 g vegán reszelt sajt
- 1 ek dijoni mustár
- 1 csipet só és bors
- 4 bazsalikomlevél
- opcionális: keverj össze 4 evőkanál olívaolajat chilipehellyel

Elkészítés:
- Főzzük meg a gyömbért egy lábas tengeri sós vízben.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, belenyomkodjuk a fokhagymát, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és egy-két perc alatt áttetszővé pirítjuk.
- Leöntjük a proseccóval, és a tetejére öntjük a kókusztejet.
- Hozzákeverjük a juharszirupot, a parmezánt és a dijoni mustárt. Vegyük le a tűzhelyről.
- A tésztát forró vízben három-négy percig főzzük. A tésztát leszűrjük, és közvetlenül a szószhoz adjuk.
- Keverjük hozzá a cékla levét, egy csipet sót és borsot.
- Bazsalikomlevéllel díszítjük és tálaljuk. Ha szeretnél, csepegtethetsz rá házi chili olajat.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!