Naturablog

Gyerekjáték és egészséges: A vegán rózsaszín tészta receptje színt visz a télbe

Szerző: virag Közzétéve:

Isteni télies tészta, tele vitaminnal.

Néha egy ébresztésre van szükségünk ahhoz, hogy megváltoztassuk a dolgokat az életünkben. Az egészségünk elég nagy ok arra, hogy olykor vegán , glutén- és cukormentes étrendre váltsunk. A „Magic Food” szakácskönyvben talált rózsaszín tészta recept most bizonyítja nekünk, hogy ennek a nagyon szigorú étkezési stílusnak nem kell egyoldalúnak vagy sivárnak lennie. Próbáld ki te is, garantáltan szeretni fogod.

Hozzávalók:

  • 2 ek tengeri só 
  • 1 db gyömbér félbevágva
  • 250 g széles üvegtészta 
  • 100 ml céklalé
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • ½ hagyma, nagyon apróra vágva
  • 2 ek prosecco
  • 150 ml kókusztej 
  • 1 ek juharszirup
  • 60 g vegán reszelt sajt
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 csipet só és bors
  • 4 bazsalikomlevél
  • opcionális: keverj össze 4 evőkanál olívaolajat chilipehellyel
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. Főzzük meg a gyömbért egy lábas tengeri sós vízben.
  2. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, belenyomkodjuk a fokhagymát, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és egy-két perc alatt áttetszővé pirítjuk.
  3. Leöntjük a proseccóval, és a tetejére öntjük a kókusztejet. 
  4. Hozzákeverjük a juharszirupot, a parmezánt és a dijoni mustárt. Vegyük le a tűzhelyről.
  5. A tésztát forró vízben három-négy percig főzzük. A tésztát leszűrjük, és közvetlenül a szószhoz adjuk.
  6. Keverjük hozzá a cékla levét, egy csipet sót és borsot.
  7. Bazsalikomlevéllel díszítjük és tálaljuk. Ha szeretnél, csepegtethetsz rá házi chili olajat.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!