Hihetetlenül finom vegán sajtos rizstorta -Csupán 2 összetevőből
Rendkívül finom és mégis alacsony kalóriatartalmú.
Az elmúlt hetekben több különböző rizstorta recept hódította meg a közösségi hálózatokat. A rizslisztből, sóból és vízből készült hosszúkás rizstorták hihetetlenül sokoldalúak, levesként, pirítva vagy szósszal főzve is fogyaszthatók. Gluténmentesek, vegánok, alacsony kalóriatartalmúak és mindig feltöltenek. Az én kedvenc rizstorta változatom: minden extra vegán sajttal! És ami a legjobb: csak két hozzávalóra van szükséged, rizspapírra és tetszés szerinti vegán sajtra.
Hozzávalók:
- Rizspapír lap
- Vegán sajt

Elkészítés:
- Egy tekercs elkészítéséhez három lap rizspapírra lesz szükségünk.
- Ezeket megnedvesítjük és egymásra fektetjük.
- Aztán jön egy szelet vegán sajt.
- Hajtsuk befelé a rizspapír köteg két oldalát, majd alulról tekerjük fel szorosan.
- Ezután csak tegyük a tekercseket a serpenyőbe, és süssük meg mindkét oldalukat kevés olajon.
- Készen is vagyunk, amikor aranybarnák lesznek a tekercseink.
Jó tudni: A recept nem csak rendkívül egyszerű és meglepően ízletes, hanem a rizspapír rendkívül alacsony kalóriatartalmú is. Három papírlap kevesebb, mint 60 kalóriát tartalmaz. A vegán sajt üt egy kicsit rajta- de nem lényegesen sokat.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!