A fokhagymás kenyér a legnépszerűbb nasi, itt a recept
Ropogós, lédús, finom. A fokhagymás kenyér mindent kielégít.
Először a világ legjobb feta tésztája, majd a világ leggyorsabb fahéjas tekercse és most egy fokhagymás kenyér – a TikTok az a hely, ahol az élelmiszer-trend kialakításáról van szó. A különösen gyors és egyszerű receptek nagyon jó fogadtatásra találnak a videóalkalmazásban, és azonnal ki is próbáljuk őket. Minél többen filmezik le a receptet, annál valószínűbb, hogy a TikTok trendjévé válik az aktuális finomság. Az egyik ételnek ez most ismét sikerült: a fokhagymás kenyérnek. A sült fokhagymás kenyér határozottan az egyik legnépszerűbb harapnivaló a világon jelenleg, és megvan a recept! Íme:
Hozzávalók:
- Baguette (házi vagy vásárolt)
- Egy egész csokor fokhagyma (Igen, jól olvastad, mert sütés közben az íz egy része elveszik)
- 1 teáskanál olívaolaj
- 50 gramm vegán vaj
- 5 bazsalikom levél
- Só bors
- ízlés szerint vegán sajt

Elkészítés:
- Vágjuk le a fokhagymahagyma tetejét úgy, hogy az egyes gerezdek láthatóak legyenek.
- Ezután csomagolja be a gumót egy darab alufóliába, öntsünk rá egy teáskanál olívaolajat, és tegyük be a sütőbe körülbelül 45 percre.
- Eközben a bazsalikomot vágjuk apró darabokra, és tegyük egy tálba sóval, borssal, olívaolajjal, vegán vajjal és ha szükséges, vegán sajttal együtt.
- Ha 45 perc után kivesszük a fokhagymát a sütőből, könnyen kinyomhatjuk a héjából és hozzáadhatjuk a vajas keverékhez.
- Ezután hosszában felvágjuk a bagettet, és ráöntjük a vajas és fokhagymás keveréket.
- A bevont kenyeret ezután ismét a sütő tesszük körülbelül 10 percre, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!