Svéd fahéjas tekercs a csészéből: a recept nagyon finom és egyszerű
Van kedved egy fahéjas tekercshez, de nincs időd örökké a konyhában állni? Ezzel a recepttel néhány perc alatt az asztalra varázsolhatod Skandináviából a klasszikust.
Hirtelen megéheztél valami édesre, de nincs semmi a hűtőben? Ezzel a szuper egyszerű recepttel ezt a problémát gyorsan megoldhatod -, mert a tészta készen van mindössze öt perc alatt. És a varázsszavak itt nem a fagyasztott tészta és a szupermarket, hanem a csésze és a mikró!
Hozzávalók:
a tésztához:
- 7 teáskanál liszt
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 4 teáskanál növényi tej
a töltelékhez:
- 1 teáskanál barna cukor
- egy kis fahéj
a mázhoz:
- 2 teáskanál víz
- 2 teáskanál porcukor

Elkészítés:
- Először egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóit. A kapott tésztát kinyújtjuk és téglalap alakúra formázzuk.
- Ezt először megszórjuk egy teáskanál barna cukorral, majd kevés fahéjjal. Most tekerjük fel a téglalapot a rövidebb oldaláról, helyezzük egy csészébe, majd melegítse körülbelül 50 másodpercig a mikróbn. A teljesítménytől függően 40 másodperc vagy egy perc szükséges.
- Közben a cukormáz elkészíthető úgy, hogy két teáskanál vizet ugyanannyi porcukorral összekeverünk. Amint kész a tészta, már csak le kell öntenünk a mázzal – és már élvezhetjük is a finom fahéjas édességet!
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!