EgészségBlog

Svéd fahéjas tekercs a csészéből: a recept nagyon finom és egyszerű

Szerző: virag Közzétéve:

Van kedved egy fahéjas tekercshez, de nincs időd örökké a konyhában állni? Ezzel a recepttel néhány perc alatt az asztalra varázsolhatod Skandináviából a klasszikust.

Hirtelen megéheztél valami édesre, de nincs semmi a hűtőben? Ezzel a szuper egyszerű recepttel ezt a problémát gyorsan megoldhatod -, mert a tészta készen van mindössze öt perc alatt. És a varázsszavak itt nem a fagyasztott tészta és a szupermarket, hanem a csésze és a mikró!

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 7 teáskanál liszt
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 4 teáskanál növényi tej

a töltelékhez:

  • 1 teáskanál barna cukor
  • egy kis fahéj

a mázhoz:

  • 2 teáskanál víz
  • 2 teáskanál porcukor
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. Először egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóit. A kapott tésztát kinyújtjuk és téglalap alakúra formázzuk.
  2.  Ezt először megszórjuk egy teáskanál barna cukorral, majd kevés fahéjjal. Most tekerjük fel a téglalapot a rövidebb oldaláról, helyezzük egy csészébe, majd melegítse körülbelül 50 másodpercig a mikróbn. A teljesítménytől függően 40 másodperc vagy egy perc szükséges. 
  3. Közben a cukormáz elkészíthető úgy, hogy két teáskanál vizet ugyanannyi porcukorral összekeverünk. Amint kész a tészta, már csak le kell öntenünk a mázzal – és már élvezhetjük is a finom fahéjas édességet!