A világ legjobb vegán burgonya gratin receptje: ropogós, krémes és finom
Alul krémes, csípős szósz, a tetején ropogós sajt: könnybe lábad a szemem, amikor elképzelem ezt a burgonya gratint.
Azt hiszem, az emberek többsége egyetért abban, hogy bármi amit sajttal töltenek meg, csodálatos ízű. Ezért mutatom most meg a kedvenc burgonya gratin receptemet az extra adag ropogós vegán reszelt sajttal. A legjobb dolog a receptben, hogy mindenki meg tudja csinálni. Nagyon egyszerű, csak egy kis türelmet kell magaddal vinned. Ahhoz, hogy a krumpli jól megfőjön, az alsó réteg szép krémes, de a teteje szép ropogós legyen, a sütőben egy órán át kell sütni. De a várakozás mindent megér.
Hozzávalók:
- 800 g burgonya
- 1 gerezd fokhagyma
- 250 ml vegán tejszín
- 250 ml zabtej tej
- frissen reszelt vegán sajt
- vegán vaj
- 1 ek instant zöldségalaplé
- szerecsendió
- só
- őrölt bors

Elkészítés:
- A tepsit előre kenjük ki a vegán vajjal. Hámozzuk meg és vágjuk finomra a fokhagymagerezdet vagy préseljük össze, és tegyük a formába. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- A burgonyát meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. Az elkészített burgonyaszeletek felét elterítjük a serpenyőben, a réteget enyhén fűszerezzük gyógynövényekkel, sóval és szerecsendióval, majd rétegezzük rá a burgonyaszeletek másik felét.
- Most elkészítjük a finom szószt: keverjük össze a vegán tejet és a vegán tejszínt egy tálban. Ízesítsük megfelelően a zöldségalaplével, fűszersóval, őrölt borssal és szerecsendióval, majd az egészet összekeverjük és a tepsiben lévő burgonyás rétegekre öntjük.
- Végül jön a legjobb rész: ízlésünk szerint szórjuk meg a választott frissen reszelt vegán sajttal. Tegyük be a gratint a sütőbe, és hagyjuk egy órán át sütni.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!