Idén ne hagyd ki: Varázslatos vegán mézeskalács recept
A mézeskalács egy édesség, amit már hagyományosan a hideg évszakhoz kötünk. Most megosztok egyet a legjobb vegán receptek közül.
Valószínűleg mindannyian kipróbáltuk már életünkben legalább egyszer a mézeskalácsot, aminek fűszeres aromája és ropogós állaga örökre az emlékezetünkben marad, kellemes emlékeket idézve fel a családi és baráti karácsonyokról és a hangulatos együttlétekről. Íme a legjobb vegán recept.
Hozzávalók :
- 200 g liszt
- 70 g cukor
- 0,5 tk sütőpor
- 1,5 tk őrölt gyömbér
- 0,5 tk darált szegfűszeg
- 1 tk őrölt fahéj
- 50 g kókuszolaj
- 1 ek juharszirup
- 40 ml növényi tej

Elkészítés:
- A lisztet, a sütőport, a cukrot és a fűszereket egy mély edényben összekeverjük. Ezután öntsük hozzá a növényi tejet, a juharszirupot, és adjuk hozzá a kockákra vágott kókuszolajat. A tésztát összegyúrjuk, golyóvá tekerjük, fóliával becsomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
- Ezután kinyújtjuk a tésztát, és formákkal kiszaggatjuk a figurákat, 180 fokon előmelegített sütőben 10 percig sütjük. A kész forró sütiket kívánságunk szerint porcukorral megszórhatjuk, vagy cukormázzal díszíthetjük.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!