Naturablog

Idén ne hagyd ki: Varázslatos vegán mézeskalács recept

Szerző: virag Közzétéve:

A mézeskalács egy édesség, amit már hagyományosan a hideg évszakhoz kötünk. Most megosztok egyet a legjobb vegán receptek közül.


Valószínűleg mindannyian kipróbáltuk már életünkben legalább egyszer a mézeskalácsot, aminek fűszeres aromája és ropogós állaga örökre az emlékezetünkben marad, kellemes emlékeket idézve fel a családi és baráti karácsonyokról és a hangulatos együttlétekről. Íme a legjobb vegán recept.

Hozzávalók :

  • 200 g liszt
  • 70 g cukor
  • 0,5 tk sütőpor
  • 1,5 tk őrölt gyömbér
  • 0,5 tk darált szegfűszeg
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 50 g kókuszolaj
  • 1 ek juharszirup
  • 40 ml növényi tej
Forrás:Instagram/thesourceunitedkingdom

Elkészítés:

  1. A lisztet, a sütőport, a cukrot és a fűszereket egy mély edényben összekeverjük. Ezután öntsük hozzá a növényi tejet, a juharszirupot, és adjuk hozzá a kockákra vágott kókuszolajat. A tésztát összegyúrjuk, golyóvá tekerjük, fóliával becsomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. Ezután kinyújtjuk a tésztát, és formákkal kiszaggatjuk a figurákat, 180 fokon előmelegített sütőben 10 percig sütjük. A kész forró sütiket kívánságunk szerint porcukorral megszórhatjuk, vagy cukormázzal díszíthetjük.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!