Viszlát avokádó: A sütőtök pirítós az új őszi ételtrend
Az ősz a tök ideje! Így nem csoda, hogy a narancssárga zöldség a fő összetevője ennek az új ételtrendnek: a lédús sütőtök pirítósnak.
Sütőtökleves, sütőtökös kenyér, sütőtök – és ne feledjük, a legendás Pumpkin Spice Lattét, ami nemcsak az őszbe visz sok színt, hanem a szívünkbe is. Idén különösen örülhetnek a narancssárga zöldségek kedvelői, hiszen az új ételtrendben is a sütőtöké a főszerep: immár csípős, édes szószként landol a ropogós kenyéren – sütőtök pirítósként!
Hozzávalók:
- 1 kis sütőtök
- 1 ek olaj
- Fűszerek ízlés szerint (pl. chili, fahéj)
- 2 szelet kenyér tetszés szerint (pl. teljes kiőrlésű pirítós, rozskenyér)
- Tetszés szerint öntet (pl. tök- vagy napraforgómag)

Elkészítés:
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A hokkaido tököt megmossuk, szárazra töröljük és felkockázzuk.
- Előmelegített sütőben kb 30 perc alatt puhára sütjük.
- A megsült tökdarabokat az olajjal és a fűszerekkel – sós vagy édes – krémes pürévé pürésítjük.
- A kész pürét a (pirított) kenyérszeletekre kenjük, és feltéttel díszítve tálaljuk.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!