Naturablog

Talán még jobb, mint a carbonara: vegán fűszeres, chilis sajtos tészta recept

Szerző: virag Közzétéve:

A tészta jót tesz az elmének. Ezt nem csak én mondom, hanem tudományosan is bizonyították. A tészta boldoggá tesz, sőt stresszoldóként is használható. Ennek oka a tésztában található szénhidrát, amely fokozza az inzulintermelést. Az inzulin ezután növeli a triptofán szintjét az agyban – a szervezet pedig ezt az anyagot használja fel a szerotonin boldogsághormon előállítására.

De az igazán jó tésztaételekhez nem kell semmi tudományos bizonyíték, ez csak az íztől függ. Ha te is a carbonara spaghetti rajongója vagy, akkor van egy receptalternatívám, amiben minden megtalálható: chili – sajt – tészta. A tésztaétel a carbonara krémes mártását ötvözi, és egy kis chilivel főszerezi meg – természetesen vegán változatban.

Hozzávalók:

  • 2 ek vegán vaj
  • olívaolaj
  • 2 ek tésztavíz
  • 2 db chili paprika
  • 100 g vegán sajt (reszelve)
  • 80 g vegán krémsajt összekeverve chilivel
  • 1 csipet só
  • bors
  • 0,5 dl paprikapor (lehetőleg édes)
  • 400 g tészta
Forrás:Instagram

Elkészítés:

  1. A tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint al dente állagúra főzzük, majd leszűrjük. Gyűjtsünk össze egy kis tésztavizet, hogy a lisztet megtakarítsuk a szószhoz!
  2. A chili paprikát megmossuk, kimagozzuk és apróra vágjuk, majd megpirítjuk.
  3. Ezután öntsünk egy kis olajat a serpenyőbe, és öntsük bele a főtt tésztát. Azonnal keverjük össze a vegán sajtkeverékkel, és fokozatosan adjuk hozzá a tésztavizet, amíg krémes állagot nem kapunk. Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, vegán chilis krémsajttal és kevés paprikaporral.


Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!