Talán még jobb, mint a carbonara: vegán fűszeres, chilis sajtos tészta recept
A tészta jót tesz az elmének. Ezt nem csak én mondom, hanem tudományosan is bizonyították. A tészta boldoggá tesz, sőt stresszoldóként is használható. Ennek oka a tésztában található szénhidrát, amely fokozza az inzulintermelést. Az inzulin ezután növeli a triptofán szintjét az agyban – a szervezet pedig ezt az anyagot használja fel a szerotonin boldogsághormon előállítására.
De az igazán jó tésztaételekhez nem kell semmi tudományos bizonyíték, ez csak az íztől függ. Ha te is a carbonara spaghetti rajongója vagy, akkor van egy receptalternatívám, amiben minden megtalálható: chili – sajt – tészta. A tésztaétel a carbonara krémes mártását ötvözi, és egy kis chilivel főszerezi meg – természetesen vegán változatban.
Hozzávalók:
- 2 ek vegán vaj
- olívaolaj
- 2 ek tésztavíz
- 2 db chili paprika
- 100 g vegán sajt (reszelve)
- 80 g vegán krémsajt összekeverve chilivel
- 1 csipet só
- bors
- 0,5 dl paprikapor (lehetőleg édes)
- 400 g tészta

Elkészítés:
- A tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint al dente állagúra főzzük, majd leszűrjük. Gyűjtsünk össze egy kis tésztavizet, hogy a lisztet megtakarítsuk a szószhoz!
- A chili paprikát megmossuk, kimagozzuk és apróra vágjuk, majd megpirítjuk.
- Ezután öntsünk egy kis olajat a serpenyőbe, és öntsük bele a főtt tésztát. Azonnal keverjük össze a vegán sajtkeverékkel, és fokozatosan adjuk hozzá a tésztavizet, amíg krémes állagot nem kapunk. Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, vegán chilis krémsajttal és kevés paprikaporral.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!