Egy gyors recept a közelgő télhez: Banán Winter Smoothie Bowl
A téli idő fárasztó és kimerítő. Éppen ezért a banános téli turmixtál tökéletes energiafokozó a hideg évszakban.
Hamarosan elkezdődik a szokásos karácsonyi őrület, és újra át kell gondolnunk, hogy hol töltjük az ünnepeket, ki főzi meg a lakomát és mit ajándékozunk szeretteinknek. Ahhoz, hogy mindezeket a döntéseket meghozhassuk a mindennapok folyamatos őrülete mellett, mindenekelőtt egy dologra van szükségünk: az energiára. És nem, nem tervezzük, hogy egy tucat energiaitallal vészeljük át a karácsony előtti időszakot. Természetesebben és egészségesebben is meg lehet ezt csinálni: a jó öreg banánnal! Egy banán elfogyasztásával fedezzük a napi káliumszükséglet 20%-át és a C-vitamin szükséglet körülbelül 16%-át, ezért reggelire érdemes ezt fogyasztanunk. De ahelyett, hogy müzli feltétként adnánk az ételünkhöz, most ennél jobban szeretjük a Chiquita fűszeres banános téli turmixtálját. Íme a recept.
Hozzávalók:
- 245 gramm vegán joghurt
- 2 banán
- 3 gramm kurkuma
- 3 gramm fahéj
- Egy csipet szerecsendió
- 50 gramm áfonya
- 10 gramm kókuszreszelék
- 8 gramm napraforgómag
- egy kis olívaolaj

Elkészítés:
- 1. A joghurtot egy banánnal, kurkumával, fahéjjal és egy csipet szerecsendióval együtt pürésítsük egy turmixgépben – addig keverjük, amíg sima nem lesz.
- 2. Ezután vágjuk szeletekre a második banánt. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és a banánszeleteket körülbelül 8 perc alatt aranybarnára sütjük.
- 3. Osszuk el a joghurtos keveréket két tálban, és díszítsük áfonyával, szárított kókuszdióval, napraforgómaggal és sült banánszeletekkel, aztán kész is a finom smoothie tál!
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!