EgészségBlog

Vegán sajtos nudli: mennyei recept, ami krémes, mint az eredeti

Szerző: virag Közzétéve:

Finom, kiadós, de vegán receptet keresel? Akkor feltétlenül kóstold meg a finom, sült hagymás sajtos nudlit. Percek alatt elkészül!

Vannak napok, amikor egyszerre kívánok mindent, és nem ennék semmit. Ilyenkor teljes útvesztőbe kerülök, fogalmam sincs róla mit készítsek magamnak, mi esne jól. A leggyakrabban végül a vegán sajtos nudli mellett döntök, hiszen gyorsan elkészül, finom, és igazi őszi-téli meleg étel. Készítsd el velem, és dobd fel te is a hangulatodat egy kellemes krémes vegán étellel!

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 6 ek szójaliszt
  • 200 ml zabtej
  • 20 g vegán margarin
  • 1 tk kurkuma
  • 1 hagyma
  • 200 g vegán sajt
  • olaj
  • Szója tejsz
Forrás:Pinterest

Elkészítés: 

1.
 Tegyük a lisztet, a szójalisztet, a zabtejet, a margarint, a kurkumát és a sót egy tálba vagy közvetlenül a munkalapra, és kézzel gyúrjuk kemény tésztává. Ha még mindig túl ragacsos a tészta, használjunk egy kis plusz lisztet. A tésztát 15 percig pihentetjük. 

2. Egy nagy lábasban forraljunk fel vizet, és sóval ízesítsük. Amint az forrni kezd, csökkentsük egy kicsit a hőt. Most burgonyanyomóval formázzuk meg a nudlit, és fokozatosan adjuk hozzá a sós vízhez.

3. Amikor a nudli elkészült, magától a víz felszínére úszik. Ha ez megtörtént, kanállal kiszedhetjük. 

4. A hagymát meghámozzuk és felaprítjuk. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és megpirítjuk benne a hagymadarabokat. 

5. Adjuk hozzá a nudlit a serpenyőben lévő hagymához, és röviden pirítsunk meg mindent. Szórjuk rá a vegán sajtot a nudlira, és adjunk hozzá egy kevés szójatejszínt. Addig keverjük, amíg a sajt elolvad, és már készen is vagyunk.