Naturablog

Alacsony szénhidráttartalmú recept: ez a cukkinis pizza egészséges és finom

Szerző: virag Közzétéve:

Pizza klasszikus tészta nélkül – egy nagyon finom és egészséges alacsony szénhidráttartalmú cukkinis finomság.

Pizza lelkiismeretfurdalás nélkül? Lehetséges, ezzel az alacsony szénhidráttartalmú recepttel, ami cukkinivel készül. Most egy olyan változatot mutatok be, ami egy egészséges alternatíva. Tökéletes étel egy nyugodt vacsorához, a vagy vendégek fogadására. Próbáld ki, és élvezd!

Hozzávalók:

A pizza alaphoz:

  • 800 g cukkini
  • 1 ek só
  • 75 g vegán sajt
  • 30 g csicseriborsó liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szál bazsalikom
  • 1 tojásnak megfelelő tojáspótló
  • Egy kis olívaolaj

Hozzávalók az öntethez (pl.):

  • 200 ml paradicsomszósz
  • 6 szelet vegán szalámi
  • 50 g vegán sajt
  • 6 gomba
  • 1 marék rukkola
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 250 fokon.
  2. A cukkinit durvára lereszeljük, és egy tálban összekeverjük sóval. Hagyjuk állni 10-15 percig, hogy kiengedje a benne lévő vizet, majd szűrjük le és nyomkodjuk ki, mivel meglehetősen száraznak kell lennie.
  3. A reszelt cukkinit összekeverjük a vegán sajttal, a csicseriborsóliszttel, az apróra vágott bazsalikommal, az apróra vágott fokhagymával és a tojáspótlóval.
  4. A tésztából sütőpapírra terítve pizzalapot formázunk, és az előmelegített sütőben nyolc-tíz percig sütjük.
  5. Vegyük ki a pizzatésztát a sütőből, és vonja be tetszés szerinti feltéttel. További három-öt percig sütjük, és készen is van.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!