Az ázsiai ételek rajongóinak: Villámgyors szezám tészta
Egy egyszerű recept, amit öröm elkészíteni.
A vegetáriánus ételek általában gyorsabban készülnek el, és időnként elengedhetetlen, hogy kerüljük a húst a környezet és a testünk érdekében. Janina Uhse szezám tészta receptje egyértelműen a legjobb bizonyíték arra, hogy a vegetáriánus konyha lehet nagyon klassz és tápanyagban gazdag. Íme a recept, amit mindenkinek érdemes kipróbálnia, aki vonzódik az ázsiai ízekhez.
Hozzávalók:
- 200 g ázsiai búza tészta (some)
- 3 újhagyma
- 2 evőkanál növényi olaj
- 4 evőkanál világos szójaszósz
- 4 evőkanál sötét szójaszósz
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál mirin
- 2 evőkanál szezámmag
- 1 cm gyömbér

Elkészítés:
- A tésztát egy lábasban, sós vízben 3 percig főzzük.
- Az újhagymát karikákra vágjuk, és az olajon megdinszteljük.
- Adjuk hozzá a szójaszószokat, a cukrot, a mirint és a szezámolajat.
- A gyömbért meghámozzuk, feldaraboljuk és megpirítjuk.
- Adjuk hozzá a tésztát a serpenyőben lévő szószhoz.
- A tetejére szórjuk a szezámmagot és tálalhatjuk is.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!