Naturablog

Az ázsiai ételek rajongóinak: Villámgyors szezám tészta

Szerző: virag Közzétéve:

Egy egyszerű recept, amit öröm elkészíteni.

A vegetáriánus ételek általában gyorsabban készülnek el, és időnként elengedhetetlen, hogy kerüljük a húst a környezet és a testünk érdekében. Janina Uhse  szezám tészta receptje egyértelműen a legjobb bizonyíték arra, hogy a vegetáriánus konyha lehet nagyon klassz és tápanyagban gazdag. Íme a recept, amit mindenkinek érdemes kipróbálnia, aki vonzódik az ázsiai ízekhez.

Hozzávalók:

  • 200 g ázsiai búza tészta (some)
  • 3 újhagyma
  • 2 evőkanál növényi olaj
  • 4 evőkanál világos szójaszósz
  • 4 evőkanál sötét szójaszósz
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál mirin
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 1 cm gyömbér
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. A tésztát egy lábasban, sós vízben 3 percig főzzük.
  2. Az újhagymát karikákra vágjuk, és az olajon megdinszteljük.
  3. Adjuk hozzá a szójaszószokat, a cukrot, a mirint és a szezámolajat.
  4. A gyömbért meghámozzuk, feldaraboljuk és megpirítjuk.
  5. Adjuk hozzá a tésztát a serpenyőben lévő szószhoz.
  6. A tetejére szórjuk a szezámmagot és tálalhatjuk is.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!