Naturablog

Squid Game trendrecept: Dalgona keksz mindössze 2 összetevőből

Szerző: virag Közzétéve:

A Netflix “Squid Game” sorozatának Dalgona kekszei nagy sikert arattak. Gyorsan elkészülnek, mindössze két összetevőből. Mutatom a receptet.

Kétségtelen, hogy minden idők legsikeresebb Netflix-sorozata jelenleg a Squid Game. A dél-koreai társadalomkritikus sorozata a világ minden tájáról inspirálja a nézőket. Különlegesek azok a néha brutális, de egyben hihetetlenül izgalmas játékok, amelyeket a sorozat szereplőinek meg kell nyerniük, hogy biztosítsák az életüket. A túlélő abszurd nagy pénzdíjra számíthat. A játszandó játékok mind koreai gyerekjátékok.

Egy valami különleges hírnevet szerzett a játékeszköznek köszönhetően: a „Ppopgi”-val (a játékot Koreában hívják) egy cukros kekszből előre kivágott formát kell készíteni időnyomás alatt. Az ún. „Dalgona” keksz” igazi felhajtást váltott ki a közösségi oldalakon: mindenki szerencsét akart próbálni, és hagyományos koreai édességeket akart otthon készíteni. Nem olyan nehéz, és csak két összetevőre van szükség. Megmutatom, hogyan készítheted el otthon a finom édes sütiket.

Hozzávalók:

  • 100 g cukor
  • ¼ tk sütőpor
  • Továbbá: pogácsaszaggatók (pl. kör, háromszög, négyzet)
Forrás:Instagram

Elkészítés:

  1. Készítsünk elő egy serpenyőt és külön sütőpapírt. Tegyük a cukrot egy serpenyőbe és melegítsük alacsony lángon. Fakanállal folyamatosan keverjük, amíg folyékony karamell nem lesz belőle.
  2. Ezután keverjük hozzá a sütőport, és kavarjuk, amíg a cukor buborékozni nem kezd. Amint a cukor felpezsdül, a keveréket körülbelül 10 cm-es foltokra öntjük a sütőpapírra, és egy spatulával (vagy más hőálló lapos tárggyal) simítsuk el a kekszet.
  3. Néhány másodperc múlva egy tetszőleges pogácsaszaggatóval mintát vághatunk a keksz közepébe. Ügyeljünk arra, hogy a kekszet ne szúrjuk ki teljesen, hanem csak a kívánt formát kapjuk.
  4. További tíz másodperc elteltével a kekszet levehetjük a sütőpapírról és fogyaszthatjuk is.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!