Rizskása most az új kedvenc reggeli – és még jobb is, mint a zab
A rizskását évszázadok óta fogyasztják Ázsiában a nap minden szakában, különböző variációkban. Szuperegészséges, és finom!
A meleg étel a lehető legnagyszerűbb dolog reggel, különösen a hideg évszakokban. De ha már ismered az összes zabkása receptet és egy kicsit kezded unni őket, találtam egy nagyszerű alternatívát a számodra: a rizskását!
Hozzávalók:
- 100 g ragacsos rizs (vagy basmati rizs)
- 1 l víz
- + kakaópor, dzsem, gyümölcsök, diófélék vagy bármi amivel ízesíteni szeretnénk

Elkészítés:
- Öblítsük le a rizst szitán, folyó víz alatt.
- Tegyük egy nagy, magas edénybe, és öntsük rá a vizet.
- Forraljuk fel, majd vegyük lejjebb a hőt, és hagyjuk a rizst kis lángon főni három-négy órán keresztül.
- Időnként keverjük meg.
- Tegyük poharakba, hagyjuk kihűlni, majd tároljuk a hűtőszekrényben. (Körülbelül egy hétig eláll.)
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!