Naturablog

Gyorsan hosszabbítsd meg a nyarat: Egyszerű cukkinisaláta recept

Szerző: virag Közzétéve:

Ideális, ha valami könnyed ételre vágysz, amit hamar el tudsz készíteni.

A nyárnak sajnos már vége, de könnyedén meghosszabbítható a tányéron a finom és könnyű cukkinisalátával, ami nagyon gyorsan elkészül, így könnyű ebédnek vagy vacsorának is ideális. Ennek a finom salátának a fő összetevői a cukkini, a paradicsom és a feta sajt (kapható már vegán feta is). A recept variálható sárga és zöld cukkini keverésével. Mogyoró helyett kipróbálhatod a pirított fenyőmagot vagy a tökmagot is. Mutatom, hogyan csináld.

Hozzávalók:

  • 1 cukkini
  • 2 marék koktélparadicsom
  • 2 ek tökmag vagy mogyoró
  • 3-4 ek fehérborecet
  • 4-5 ek olívaolaj
  • ½ teáskanál forró mustár
  • egy kis citrom
  • 1 tk kapribogyó
  • 50 g (vegán) feta sajt
  • néhány rukkolalevél
Foto: Vivi D’Angelo/Brandstätter Verlag

Elkészítés:

  1. A cukkinit vékonyan felszeleteljük, a paradicsomot félbevágjuk. Sózzuk mindkettőt, majd olívaolajon serpenyőben megpirítjuk. 
  2. A mogyorót egy másik serpenyőben olaj nélkül szintén megpirítjuk.
  3. Keverjük össze a fehérborecetet, az olívaolajat és a mustárt, és ízesítsük sóval és egy csipetnyi reszelt citromhéjjal. 
  4. A tányérra tetőcserépszerűen sorba rakjuk lecsepegtetett cukkiniszeletekkel, rátesszük a paradicsomot és meglocsoljuk az öntettel.
  5. Ezután hozzáadjuk a kapribogyót, a morzsolt fetát, a rukkolát és a mogyorót, majd jól összekeverjük és pirítóssal tálaljuk.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!