Gyorsan hosszabbítsd meg a nyarat: Egyszerű cukkinisaláta recept
Ideális, ha valami könnyed ételre vágysz, amit hamar el tudsz készíteni.
A nyárnak sajnos már vége, de könnyedén meghosszabbítható a tányéron a finom és könnyű cukkinisalátával, ami nagyon gyorsan elkészül, így könnyű ebédnek vagy vacsorának is ideális. Ennek a finom salátának a fő összetevői a cukkini, a paradicsom és a feta sajt (kapható már vegán feta is). A recept variálható sárga és zöld cukkini keverésével. Mogyoró helyett kipróbálhatod a pirított fenyőmagot vagy a tökmagot is. Mutatom, hogyan csináld.
Hozzávalók:
- 1 cukkini
- 2 marék koktélparadicsom
- 2 ek tökmag vagy mogyoró
- 3-4 ek fehérborecet
- 4-5 ek olívaolaj
- ½ teáskanál forró mustár
- egy kis citrom
- 1 tk kapribogyó
- 50 g (vegán) feta sajt
- néhány rukkolalevél
- só

Elkészítés:
- A cukkinit vékonyan felszeleteljük, a paradicsomot félbevágjuk. Sózzuk mindkettőt, majd olívaolajon serpenyőben megpirítjuk.
- A mogyorót egy másik serpenyőben olaj nélkül szintén megpirítjuk.
- Keverjük össze a fehérborecetet, az olívaolajat és a mustárt, és ízesítsük sóval és egy csipetnyi reszelt citromhéjjal.
- A tányérra tetőcserépszerűen sorba rakjuk lecsepegtetett cukkiniszeletekkel, rátesszük a paradicsomot és meglocsoljuk az öntettel.
- Ezután hozzáadjuk a kapribogyót, a morzsolt fetát, a rukkolát és a mogyorót, majd jól összekeverjük és pirítóssal tálaljuk.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!