Próbáltad már a vegán hagymás pitét? Ez a recept tökéletesen illik a szezonhoz
A hagymás pite szokatlanul hangzik, de ez a legfinomabb alternatívája az édes verzióknak!
El kell ismernem, hogy a hagymatorta nem hangzik túl étvágygerjesztően – de ez a benyomás el fog tűnni, amikor már kipróbáltad. A recept szezonális étel, és természetesen semmi köze a klasszikus süteményekhez. Íme a recept!
Hozzávalók:
A tésztához
- 500 g liszt
- 300 ml szója tej
- ½ kocka friss élesztő
- 60 g vegán vaj
- ½ evőkanál só
A töltelékhez
- 1,2 kg vöröshagyma
- 350 g tejföl
- szerecsendió
- Só bors
- (aki nem vegán, tehet hozzá bacont is)

Elkészítés:
- A lisztet összekeverjük a növényi tejjel, az élesztővel, a vegán vajjal és a sóval. Meleg helyen 30 percig kelni hagyjuk.
- A hagymát felkockázzuk, és kevés olajon áttetszőre pirítjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni.
- A vegán tejfölt összekeverjük a sóval, borssal és szerecsendióval, majd beleöntjük a hagymát. A sütőt előmelegítjük 200 fokon alsó / felső sütéses funkción.
- Tegyük a tésztát egy rugós formába, és egyenletesen oszlassuk el úgy, hogy a pitének legyenek 3 centis oldalsó szélei. Öntsük a vegán tejszínkeveréket a formába, és süssük a hagymás pitét 25 percig, amíg a felülete aranybarna nem lesz.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!