Belülről felmelegít: Finom sütőtök leves kókusztejjel és gyömbérrel
Nem lehet betelni ezzel a recepttel!
Ősszel a recepteknek nemcsak finomaknak kell lenniük, hanem meleget is kell adniuk – hogy ezzel is hozzájáruljanak az otthonosság érzéséhez. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de engem a nassolás már kevésbé foglalkoztat, szívesebben eszem a leveseket, és a sütőben sült ételeket. Ez magában foglalja a klasszikus vegetáriánus töklevest is kókusztejjel és gyömbérrel, amit azonnal meg fogsz szeretni te is. A recept nemcsak egyszerű, de megelőzi a megfázást is. Hát nem szuper?
Hozzávalók:
- 800 g sötőtök
- 600 g sárgarépa
- 1 darab gyömbér
- 1 vöröshagyma
- 2 ek vaj
- 1 liter zöldségleves alaplé
- 500 ml kókusztej
- 1 citrom
- Só bors

Elkészítés:
- Hámozzuk meg a sütőtököt, a sárgarépát, a hagymát és a gyömbért, és vágjuk őket apró kockákra.
- Tegyük a vajat egy nagy serpenyőbe, és pirítsuk meg benne a zöldségeket. Ezután öntsük hozzá a zöldségleves alaplevet, és pároljuk 20 percig.
- A hozzávalókat botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a kókusztejet, és sóval, borssal illetve citromlével ízesítjük. Pároljuk további öt -tíz percig.
- Díszítsük olívaolajjal, tökmaggal vagy balzsamecettel, és már ehetjük is.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!