EgészségBlog

Belülről felmelegít: Finom sütőtök leves kókusztejjel és gyömbérrel

Szerző: virag Közzétéve:

Nem lehet betelni ezzel a recepttel!

Ősszel a recepteknek nemcsak finomaknak kell lenniük, hanem meleget is kell adniuk – hogy ezzel is hozzájáruljanak az otthonosság érzéséhez. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de engem a nassolás már kevésbé foglalkoztat, szívesebben eszem a leveseket, és a sütőben sült ételeket. Ez magában foglalja a klasszikus vegetáriánus töklevest is kókusztejjel és gyömbérrel, amit azonnal meg fogsz szeretni te is. A recept nemcsak egyszerű, de megelőzi a megfázást is. Hát nem szuper?

Hozzávalók:

  • 800 g sötőtök
  • 600 g sárgarépa
  • 1 darab gyömbér
  • 1 vöröshagyma
  • 2 ek vaj
  • 1 liter zöldségleves alaplé
  • 500 ml kókusztej
  • 1 citrom
  • Só bors
Forrás:Pinterest

 Elkészítés:

  1. Hámozzuk meg a sütőtököt, a sárgarépát, a hagymát és a gyömbért, és vágjuk őket apró kockákra. 
  2. Tegyük a vajat egy nagy serpenyőbe, és pirítsuk meg benne a zöldségeket. Ezután öntsük hozzá a zöldségleves alaplevet, és pároljuk 20 percig. 
  3. A hozzávalókat botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a kókusztejet, és sóval, borssal illetve citromlével ízesítjük. Pároljuk további öt -tíz percig. 
  4. Díszítsük olívaolajjal, tökmaggal vagy balzsamecettel, és már ehetjük is.