EgészségBlog

Kicsit furcsa, de működik: Vegán bolognai spaghetti zabpehellyel

Szerző: virag Közzétéve:

Kinek van szüksége húsra? A zabpehelyből készült vegán darálék az új alapja Bolognainak! A finom receptért kattintson ide!

A húsfogyasztás egyre inkább visszaszorul, a környezetre való összpontosítás pedig egyre fontosabbá válik. Így a növényi alapú alternatívák választéka is jóval nagyobb, és folyamatosan jelennek meg az új alternatívák. Már csak az a kérdés maradt, hogy épp melyik hús helyettesítővel készül a jövőben a kedvenc receptünk, mint például a bolognai? Hát, a zabbal!

Hozzávalók:

  • 130 g zabpehely
  • 130 g növényi tej
  • 100 g reszelt növényi sajt
  • 1 hagyma 
  • 1 avokádó
  • 1-2 evőkanál növényi olaj
  • 1 teáskanál paprika por
  • Zöldség leves alaplé
  • Só, bors
Forrás:Instagram

Elkészítés:

  1. Keverjük össze a zabpelyhet , a tejet, a sajtot és az avokádót egy nagy tálban, és fűszerezzük sóval, borssal, zöldségleves alaplével és paprikaporral. Kézzel összegyúrjuk, és tíz percig hagyjuk ázni. 
  2. A serpenyőben felhevítjük az olajat, és aranybarnára sütjük benne a zabpelyhet. Közben felkockázzuk a hagymát, és az utolsó percekben hozzáadjuk. 
  3. Most összedaráljuk, és összekeverjük a saghettivel.