Kicsit furcsa, de működik: Vegán bolognai spaghetti zabpehellyel
Kinek van szüksége húsra? A zabpehelyből készült vegán darálék az új alapja Bolognainak! A finom receptért kattintson ide!
A húsfogyasztás egyre inkább visszaszorul, a környezetre való összpontosítás pedig egyre fontosabbá válik. Így a növényi alapú alternatívák választéka is jóval nagyobb, és folyamatosan jelennek meg az új alternatívák. Már csak az a kérdés maradt, hogy épp melyik hús helyettesítővel készül a jövőben a kedvenc receptünk, mint például a bolognai? Hát, a zabbal!
Hozzávalók:
- 130 g zabpehely
- 130 g növényi tej
- 100 g reszelt növényi sajt
- 1 hagyma
- 1 avokádó
- 1-2 evőkanál növényi olaj
- 1 teáskanál paprika por
- Zöldség leves alaplé
- Só, bors

Elkészítés:
- Keverjük össze a zabpelyhet , a tejet, a sajtot és az avokádót egy nagy tálban, és fűszerezzük sóval, borssal, zöldségleves alaplével és paprikaporral. Kézzel összegyúrjuk, és tíz percig hagyjuk ázni.
- A serpenyőben felhevítjük az olajat, és aranybarnára sütjük benne a zabpelyhet. Közben felkockázzuk a hagymát, és az utolsó percekben hozzáadjuk.
- Most összedaráljuk, és összekeverjük a saghettivel.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!