Naturablog

Gyors, egyszerű, sütés és cukor nélküli vegán csokitorta

Szerző: virag Közzétéve:

Végre egy egészséges mentes édesség, ami még finom is!

Imádom a csokoládét, így értelemszerűen nagy kedvencem a csokoládé torta is. A tej-, búza és tojásallergiám viszont kicsit megnehezíti a dolgomat, főleg hogy cukrot sem szívesen fogyasztok – ha szeretnék bedobni egy ilyen süteményt. Nemrég azonban találtam egy fantasztikus sütés nélküli receptet, ami azonnal a kedvencemmé vált.

Hozzávalók:

tésztához:

  • 200 g datolya
  • 160 g mogyoró
  • 100 g zabpehely
  • 20 ml kókusz zsír
  • 1 csipet só
  • 1 csipet fahéj

A csokis masszához:

  • 250 g áztatott kesudió
  • 75 ml kókusz zsír
  • 70 g juharszirup
  • 50 g kakaópor
  • 150 ml víz
  • 1 csipet vanília por
  • 1 csipet fahéj
  • 75 g étcsokoládé

A befejezéshez:

  • Kókuszreszelék
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. A tészta összes hozzávalóját addig keverjük, amíg tésztát nem kapunk.
  2. Ezután kézzel dolgozzuk össze a tésztát labdává. Egy 28 cm átmérőjű rugós forma aljára tesszük, és hűvös helyre rakjuk.
  3. A csokis masszához keverjük össze az összes hozzávalót a csokoládé kivételével, amíg krémet nem kapunk. 
    A csokoládét dupla edényben felolvasztjuk, és fokozatosan hozzáadjuk az előző keverékhez. 
  4. A krémet a tortaalapra kenjük, és hűvös helyen 30 percig állni hagyjuk.
  5. A befejezéshez a tortát kókuszreszelékkel megszórva tálaljuk.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!