Gyors, egyszerű, sütés és cukor nélküli vegán csokitorta
Végre egy egészséges mentes édesség, ami még finom is!
Imádom a csokoládét, így értelemszerűen nagy kedvencem a csokoládé torta is. A tej-, búza és tojásallergiám viszont kicsit megnehezíti a dolgomat, főleg hogy cukrot sem szívesen fogyasztok – ha szeretnék bedobni egy ilyen süteményt. Nemrég azonban találtam egy fantasztikus sütés nélküli receptet, ami azonnal a kedvencemmé vált.
Hozzávalók:
tésztához:
- 200 g datolya
- 160 g mogyoró
- 100 g zabpehely
- 20 ml kókusz zsír
- 1 csipet só
- 1 csipet fahéj
A csokis masszához:
- 250 g áztatott kesudió
- 75 ml kókusz zsír
- 70 g juharszirup
- 50 g kakaópor
- 150 ml víz
- 1 csipet vanília por
- 1 csipet fahéj
- 75 g étcsokoládé
A befejezéshez:
- Kókuszreszelék

Elkészítés:
- A tészta összes hozzávalóját addig keverjük, amíg tésztát nem kapunk.
- Ezután kézzel dolgozzuk össze a tésztát labdává. Egy 28 cm átmérőjű rugós forma aljára tesszük, és hűvös helyre rakjuk.
- A csokis masszához keverjük össze az összes hozzávalót a csokoládé kivételével, amíg krémet nem kapunk.
A csokoládét dupla edényben felolvasztjuk, és fokozatosan hozzáadjuk az előző keverékhez. - A krémet a tortaalapra kenjük, és hűvös helyen 30 percig állni hagyjuk.
- A befejezéshez a tortát kókuszreszelékkel megszórva tálaljuk.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!