Hamis gomba Carbonara: Egy gyors recept a fáradt estékre
Megúszós őszi vacsi.
Ételek szempontjából a sütőtök mellett (szerintem) a gomba a legjobb dolog az őszben. A szokásos gombák mellett rengeteg rókagomba és vargánya is akad a boltokban. És a legjobb, hogy csak kis mennyiségre van szükségünk ahhoz, hogy ízesítsük vele a szokásos gombás ételeket. Egyébként a szakemberek régóta tartják a gombát az egyik legjobb hús alternatívának. EA gyors őszi konyha klasszikusa számomra a hamis gomba carbonara. Parmezán helyett pedig zamatos citromhéj adja az étel új csavarját.
Hozzávalók:
- 250 g gomba
- 1 gerezd fokhagyma
- 80 g frissen reszelt bio citromhéj (de lehet vegán sajt is)
- 100 ml vegán tejszín
- 250 g spagetti
- 1/2 csokor petrezselyem
- Só és bors ízlés szerint

Elkészítés:
- A gombát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk és aprítjuk. A petrezselymet apróra vágjuk. Keverjük össze a vegán tejszínt és a vegán sajt vagy citromhéj felét.
- Forraljunk fel egy lábas sós vizet, főzzük meg benne a spaghettit “al dente” állagúra, és csöpögtessük le. Gyűjtsük össze a főzővíz egy részét.
- Közben egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és megpirítjuk benne a fokhagymát. Hozzáadjuk a gombát és jól megpirítjuk. Sózzuk, és ráöntjük a vegán tejszínes keveréket. Rövid ideig főzzük, és ízlés szerint fűszerezzük. Tegyük a lecsepegtetett spaghettit a serpenyőbe. Mindent jól összekeverünk, esetleg öntünk hozzá főzővizet – a mártásnak szépnek és krémesnek kell lennie.
- Azonnal tálaljuk petrezselyemmel és a maradék vegán sajttal vagy citromhéjjal.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!