Ez a legjobb recept, ha egy lédús szilvás süteményre vágysz – fahéjas morzsával
Isteni, vegán, puha és lédús – mi kell még? Ja, a recept!
Most hogy eljött az ideje a szilva szüretelésének, jobb ha azonnal lecsapunk erre a gyümölcsre! Már csak azért is, mert szuper egészséges és különböző B -vitaminokat tartalmaz, amelyek jótékony hatással vannak az anyagcserére és az idegrendszerre is. Rengeteg A -vitamin is található benne, ami fontos a jó látáshoz és elengedhetetlen az egészséges bőrhöz. Hoztam is nektek egy mennyei szilvás süti receptet, íme!
Hozzávalók:
- 330 g tönkölyliszt
- 180 g kókusz zsír
- 150 g nádcukor
- 2 ek méz
- 1 tk vanília kivonat
- 1/2 tk sütőpor
- 4 ek nagyon hideg víz
- 1 tk fahéj
- 750 g szilva

Elkészítés:
- A tésztához 180 g lisztet teszünk egy tálba, és összekeverjük 1/2 teáskanál sütőporral.
- Adjunk hozzá apró darabokban 80 g kókusz zsírt, valamint 50 g nádcukrot, a 3 evőkanál mézet, a teáskanál vanília kivonatot, illetve a 4 evőkanál nagyon hideg vizet. Az összes hozzávalót kézzel összegyúrjuk, hogy sima tésztát kapjunk.
- Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, a tésztát az aljára tesszük és egyenletesen a tepsi aljára nyomkodjuk. Tegyük a hűtőbe körülbelül 30 percre.
- Közben a szilvát megmossuk, megtisztítjuk, félbevágjuk és kimagozzuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokon, alsó-felső sütéses funkción.
- A morzsához a maradék lisztet (150 g) a maradék kókusz zsírral (100 g), a maradék cukorral (100 g) és 1 teáskanál fahéjjal összegyúrjuk.
- Vegyük ki a tortaformát a hűtőből, és szórjuk meg 2 evőkanál nádcukorral. Helyezzük a szilvát körbe, közel egymáshoz. Végül öntsük a morzsát a szilvára.
- Sütjük a süteményt a sütő közepén körülbelül 1 órán át, amíg a morzsa szép és ropogós nem lesz.
- Tálalás előtt hagyjuk teljesen kihűlni. Kívánt esetben megszórjuk porcukorral, vagy egy kanál szója tejszínhabbal.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!