EgészségBlog

Ez a legjobb recept, ha egy lédús szilvás süteményre vágysz – fahéjas morzsával

Szerző: virag Közzétéve:

Isteni, vegán, puha és lédús – mi kell még? Ja, a recept!

Most hogy eljött az ideje a szilva szüretelésének, jobb ha azonnal lecsapunk erre a gyümölcsre! Már csak azért is, mert szuper egészséges és különböző B -vitaminokat tartalmaz, amelyek jótékony hatással vannak az anyagcserére és az idegrendszerre is. Rengeteg A -vitamin is található benne, ami fontos a jó látáshoz és elengedhetetlen az egészséges bőrhöz. Hoztam is nektek egy mennyei szilvás süti receptet, íme!

Hozzávalók:

  • 330 g tönkölyliszt
  • 180 g kókusz zsír
  • 150 g nádcukor
  • 2 ek méz
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1/2 tk sütőpor
  • 4 ek nagyon hideg víz
  • 1 tk fahéj
  • 750 g szilva
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. A tésztához 180 g lisztet teszünk egy tálba, és összekeverjük 1/2 teáskanál sütőporral.
  2. Adjunk hozzá apró darabokban 80 g kókusz zsírt, valamint 50 g nádcukrot, a 3 evőkanál mézet, a teáskanál vanília kivonatot, illetve a 4 evőkanál nagyon hideg vizet. Az összes hozzávalót kézzel összegyúrjuk, hogy sima tésztát kapjunk.
  3. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, a tésztát az aljára tesszük és egyenletesen a tepsi aljára nyomkodjuk. Tegyük a hűtőbe körülbelül 30 percre.
  4. Közben a szilvát megmossuk, megtisztítjuk, félbevágjuk és kimagozzuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokon, alsó-felső sütéses funkción.
  5. A morzsához a maradék lisztet (150 g) a maradék kókusz zsírral (100 g), a maradék cukorral (100 g) és 1 teáskanál fahéjjal összegyúrjuk.
  6. Vegyük ki a tortaformát a hűtőből, és szórjuk meg 2 evőkanál nádcukorral. Helyezzük a szilvát körbe, közel egymáshoz. Végül öntsük a morzsát a szilvára.
  7. Sütjük a süteményt a sütő közepén körülbelül 1 órán át, amíg a morzsa szép és ropogós nem lesz.
  8. Tálalás előtt hagyjuk teljesen kihűlni. Kívánt esetben megszórjuk porcukorral, vagy egy kanál szója tejszínhabbal.