Könnyű falafel golyók csicseriborsóból
Kiváló a rohanós hétköznapokra!
A csicseriborsó a bolygó egyik legrégebbi terménye, hétezer évvel ezelőtt a Közel -Keleten termesztették. Ma a csicseriborsó kulcsszerepet játszik a közel -keleti konyhában, és világszerte is egyre népszerűbb. Falafel, hummus, pékáru csicseriborsóliszttel – mindenki kedvenc ételeinek hatalmas választéka áll rendelkezésre, amelyekben a csicseriborsó a fő összetevő.
Ugyanakkor a csicseriborsót nemcsak ízéért, hanem előnyös tulajdonságaiért is szeretjük, ez a tápláló termék gazdag fehérjékben és szénhidrátokban, segít csökkenteni a koleszterinszintet, rostot, káliumot, magnéziumot, foszfort és kalciumot tartalmaz, előnyös hatással van az emésztőrendszerre, ráadásul valódi csodaszer a vegetáriánus étrend hívei számára, mivel minden emberi szervezet számára szükséges nyomelemet tartalmaz. Ezek után úgy gondolom nem is kell több egy csicseriborsó golyó receptnél, szóval lássuk!
Hozzávalók:
- 200 g csicseriborsó
- Fél fej hagyma
- 4 ek olívaolaj .
- 5 g kömény
- Friss petrezselyem ízlés szerint
- Só ízlés szerint

Elkészítés:
- A csicseriborsót egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük, és a többi hozzávalóval együtt egy mély tálban összekeverjük.
- A hozzávalókat egy turmixgéppel pürésítjük, és kis pogácsákat formázunk belőle.
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokon, majd tegyük a golyókat egy sütőpapírral bélelt tepsire, süssük őket 30 percig.
- Tálaljuk a kész falafel golyönálló ételként, vagy pita vagy lapos kenyér kiegészítéseként
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!