Modern bruschetta: Készítsd el burgonyából
Nagyon extra őszi recept.
Ha őszinte akarok lenni, akkor nálam a burgonya első helyen áll, a tészta mellett. Ha egy kis lélekmelengetésre van szükségem, mindig valami krumplis dolgot csinálok, hiszen azonnal jobb a kedvem, amikor egy tányér gőzölgő burgonya áll előttem. Ennél már csak az a jobb, ha a burgonya a sütőben sül- és ezek a bruschetta burgonyák paradicsommal és sajttal egy igazi boldogságcunamit indítanak el bennem. És pontosan ez az, amire mostanában szükségem van! Ha neked is, akkor mindenképp próbáld ki ezt a receptet.
Hozzávalók:
- 6 db közepes méretű burgonya
- 2 db paradicsom
- 35 g zöld olívabogyó
- 2 db újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- Szárított oregánó
- bors
- vegán sajt

Elkészítés:
- A burgonyát alaposan megmossuk, és vízben körülbelül 25 percig főzzük, amíg puha lesz (ne túl puha, al-dente állagú). Lecsepegtetjük, röviden leöblítjük hideg víz alatt, és hosszában félbevágjuk.
- A paradicsomot megmossuk, megtisztítjuk, negyedeljük és magozzuk. Vágjuk apró kockákra. Az olajbogyót leszűrjük és szeletekre vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk, a fokhagymával együtt.
- Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, és elosztjuk rajta a burgonya felét. Megszórjuk a paradicsommal, olívabogyóval, fokhagymával és a hagymakarikákkal. Sóval, oregánóval és borssal ízesítjük.
- Ezután lereszeljük a vegán sajtot, és rászórjuk a burgonya tetejére. A tepsit előmelegített sütőben 200 fokon, alsó-felső sütéses funkción 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Vegyük ki a burgonyát, és már tálalhatjuk is!
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!