EgészségBlog

20 perces étel: A csicseriborsós tészta tökéletes az első hideg őszi estékre

Szerző: virag Közzétéve:

Hagyományos római kaja, ami könnyen a te kedvenceddé is válhat!

Ez az étel mindenkié, aki lusta főzni este, de mégis mindig vágyik egy gőzölgő meleg ételre. A hagyományos római étel, a „Pasta e Ceci” valahol a leves és a pörkölt között van, az összetevőinek a többsége pedig már otthon van a kamránkban. Ízletes, megfelelő az egész családnak, de a legújabb sorozatnak mellé is tökéletes, amennyiben egyedül ülsz otthon a kanapén egy hangulatos takaró alatt. Egy tál „Pasta e Ceci” segít az őszi bánat ellen, és tápláló, egészséges is a csicseriborsó magas arányának köszönhetően (mindannyiunknak sokkal több hüvelyest kellene fogyasztania, úgy egyébként). Röviden: a „Pasta e Ceci” receptje otthon nagy sláger lehet, és megenni is jó érzés.

Hozzávalók:

  • 1 kis vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz csicseriborsó
  • 1 doboz apróra vágott paradicsom (sokan vizet vagy húsleveset és 2 evőkanál paradicsompürét is használnak)
  • 1 szál friss rozmaring
  • 100 g rövid tészta
  • olivaolaj
  • Só, bors
  • tálaláshoz reszelt vegán sajt és apróra vágott petrezselyem
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk és felaprítjuk. Egy serpenyőben felhevítünk egy kevés olívaolajat, és addig pirítjuk a hagymát, amíg barnulni nem kezd. Adjunk hozzá rozmaringot (és esetleg paradicsompürét), majd röviden ízesítsük az olajat.
  2. Adjuk hozzá a csicseriborsót és a konzerv paradicsomot (vagy vizet / húslevest). Sóval ízesítjük, felforraljuk, és kis lángon körülbelül 10 percig pároljuk. ( Ha akarod, most 1/3 részt botmixerrel pürésíthetsz, akkor a krémesebb lesz).
  3. Öntsük hozzá a tésztát a serpenyőben lévő szószhoz, és főzzük, amíg a tészta szép és puha lesz. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4.  Tálalás előtt öntsünk rá egy kevés olívaolajat, és szórjuk meg rengeteg vegán sajttal, kevés frissen őrölt borssal és egy kis petrezselyemmel.