20 perces étel: A csicseriborsós tészta tökéletes az első hideg őszi estékre
Hagyományos római kaja, ami könnyen a te kedvenceddé is válhat!
Ez az étel mindenkié, aki lusta főzni este, de mégis mindig vágyik egy gőzölgő meleg ételre. A hagyományos római étel, a „Pasta e Ceci” valahol a leves és a pörkölt között van, az összetevőinek a többsége pedig már otthon van a kamránkban. Ízletes, megfelelő az egész családnak, de a legújabb sorozatnak mellé is tökéletes, amennyiben egyedül ülsz otthon a kanapén egy hangulatos takaró alatt. Egy tál „Pasta e Ceci” segít az őszi bánat ellen, és tápláló, egészséges is a csicseriborsó magas arányának köszönhetően (mindannyiunknak sokkal több hüvelyest kellene fogyasztania, úgy egyébként). Röviden: a „Pasta e Ceci” receptje otthon nagy sláger lehet, és megenni is jó érzés.
Hozzávalók:
- 1 kis vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 doboz csicseriborsó
- 1 doboz apróra vágott paradicsom (sokan vizet vagy húsleveset és 2 evőkanál paradicsompürét is használnak)
- 1 szál friss rozmaring
- 100 g rövid tészta
- olivaolaj
- Só, bors
- tálaláshoz reszelt vegán sajt és apróra vágott petrezselyem

Elkészítés:
- A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk és felaprítjuk. Egy serpenyőben felhevítünk egy kevés olívaolajat, és addig pirítjuk a hagymát, amíg barnulni nem kezd. Adjunk hozzá rozmaringot (és esetleg paradicsompürét), majd röviden ízesítsük az olajat.
- Adjuk hozzá a csicseriborsót és a konzerv paradicsomot (vagy vizet / húslevest). Sóval ízesítjük, felforraljuk, és kis lángon körülbelül 10 percig pároljuk. ( Ha akarod, most 1/3 részt botmixerrel pürésíthetsz, akkor a krémesebb lesz).
- Öntsük hozzá a tésztát a serpenyőben lévő szószhoz, és főzzük, amíg a tészta szép és puha lesz. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Tálalás előtt öntsünk rá egy kevés olívaolajat, és szórjuk meg rengeteg vegán sajttal, kevés frissen őrölt borssal és egy kis petrezselyemmel.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!