EgészségBlog

Vegán csokoládés banános palacsinta, ami megédesíti a hétfődet

Szerző: virag Közzétéve:

Íme egy recept, ami még a legborúsabb hétindulást is feldobja.

Személy szerint kifejezetten utálom a hétfőket, a vasárnapi pihenés után szinte kín felkelni és dolgozni. De mivel nincs más mód, kénytelen vagyok szebbé tenni a hét első napját. Amikor ki se látok a munkából és fáradtan csak valami meleg édes dologra vágyom, elkészítem magamnak a csokoládés banános palacsintáimat -természetesen vegán változatban. Ha te is hasonló cipőben jársz, akkor itt az ideje kipróbálnod a kedvenc receptemet. (Ha a kilók miatt aggódnál akkor megnyugtatlak, hogy ez a desszert egészséges).

Hozzávalók:

  • 1 csésze selyem tofu 
  • 1 csésze csokoládés zabtej
  • 3 db banán
  • 3 ek barnacukor
  • ½ tk vanília aroma
  • 1¼ csésze tönkölyliszt
  • ½ tk szódabikarbóna
  • 1 tk sütőpor
  • ¼ tk só
  • ¾ csésze főtt quinoa
  • Olívaolaj, növényi olaj vagy vegán vaj
  • Juhar szirup (a tálaláshoz)
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. A tofut, a csokoládés zabtejet, 1½ banánt, a barnacukrot és a vanília aromát turmixgépbe tesszük, és sima masszává dolgozzuk.
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, szódabikarbóna, sütőpor és só). Hozzáadjuk a tofu és a banán keveréket a száraz hozzávalókhoz, és sima tésztává dolgozzuk. Ezután keverjük hozzá a quinoát.
  3. Melegítsünk fel egy nagy serpenyőt közepes lángon. Csepegtessünk rá két evőkanál olajat vagy vegán vajat, és addig melegítsük, amíg fel nem olvad. Tegyünk fél csésze palacsintatésztát a serpenyőbe minden palacsinta esetében (a palacsinta száma a serpenyő méretétől függ).
  4. Süssük a palacsintát, amíg buborékok képződnek a felületén, körülbelül két percig.
  5. Ezután fordítsuk meg a palacsintát, és süssük meg őket a másik oldalukon is
  6. Helyezzük a palacsintát egy nagy tányérra vagy tálra, és tartsuk lefedve, (vagy a sütőben alacsony hőfokon) amíg készen nem áll a tálalásra.
  7. Ismételjük meg a folyamatot, és adjunk hozzá egy kis olajat vagy vegán vajat minden palacsintasorhoz, mielőtt sütni kezdenénk őket.
  8. Ha minden palacsintát kisütöttünk, akkor tálaljuk juhar sziruppal, gyümölcsökkel és diófélékkel.