Naturablog

Vegán csokoládés banános palacsinta, ami megédesíti a hétfődet

Szerző: virag Közzétéve:

Íme egy recept, ami még a legborúsabb hétindulást is feldobja.

Személy szerint kifejezetten utálom a hétfőket, a vasárnapi pihenés után szinte kín felkelni és dolgozni. De mivel nincs más mód, kénytelen vagyok szebbé tenni a hét első napját. Amikor ki se látok a munkából és fáradtan csak valami meleg édes dologra vágyom, elkészítem magamnak a csokoládés banános palacsintáimat -természetesen vegán változatban. Ha te is hasonló cipőben jársz, akkor itt az ideje kipróbálnod a kedvenc receptemet. (Ha a kilók miatt aggódnál akkor megnyugtatlak, hogy ez a desszert egészséges).

Hozzávalók:

  • 1 csésze selyem tofu 
  • 1 csésze csokoládés zabtej
  • 3 db banán
  • 3 ek barnacukor
  • ½ tk vanília aroma
  • 1¼ csésze tönkölyliszt
  • ½ tk szódabikarbóna
  • 1 tk sütőpor
  • ¼ tk só
  • ¾ csésze főtt quinoa
  • Olívaolaj, növényi olaj vagy vegán vaj
  • Juhar szirup (a tálaláshoz)
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. A tofut, a csokoládés zabtejet, 1½ banánt, a barnacukrot és a vanília aromát turmixgépbe tesszük, és sima masszává dolgozzuk.
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, szódabikarbóna, sütőpor és só). Hozzáadjuk a tofu és a banán keveréket a száraz hozzávalókhoz, és sima tésztává dolgozzuk. Ezután keverjük hozzá a quinoát.
  3. Melegítsünk fel egy nagy serpenyőt közepes lángon. Csepegtessünk rá két evőkanál olajat vagy vegán vajat, és addig melegítsük, amíg fel nem olvad. Tegyünk fél csésze palacsintatésztát a serpenyőbe minden palacsinta esetében (a palacsinta száma a serpenyő méretétől függ).
  4. Süssük a palacsintát, amíg buborékok képződnek a felületén, körülbelül két percig.
  5. Ezután fordítsuk meg a palacsintát, és süssük meg őket a másik oldalukon is
  6. Helyezzük a palacsintát egy nagy tányérra vagy tálra, és tartsuk lefedve, (vagy a sütőben alacsony hőfokon) amíg készen nem áll a tálalásra.
  7. Ismételjük meg a folyamatot, és adjunk hozzá egy kis olajat vagy vegán vajat minden palacsintasorhoz, mielőtt sütni kezdenénk őket.
  8. Ha minden palacsintát kisütöttünk, akkor tálaljuk juhar sziruppal, gyümölcsökkel és diófélékkel.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!