Sok fahéjjal kérném-Ki kell próbálni ezt a gyors almás pite receptet
A pite, ami gyorsan megsül – ezzel a recepttel egyszerűen össze lehet rittyenteni!
Ha valami, akkor az almás pite mindig működik – legalábbis azoknál, akik imádják az édességet. (Vagyis nálam, például…) Gyümölcsös és édes, vagyis megfelelő keveréke annak, amiről a legtöbben álmodunk. És mi a szép dolog abben a receptben, amit most hoztam nektek? Hogy nem csak szuper egyszerű, de nagyon gyorsan meg is sül. Dobjunk össze mindent, és már mehet is a sütőbe!
Hozzávalók:
- 1 kg alma
- 2 ek citromlé
- 200 g liszt
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 tk sütőpor
- 120 g cukor
- 3 tojásnak megfelelő vegán tojáspótló, vagy utifűmaghéj
- 150 g vegán vaj vagy kókusz zsír
- 50 ml növényi tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- ½ tk fahéj

Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokon alsó felső sütéses funkción, és egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
- Az almát meghámozzuk és kimagozzuk, aztán negyedeljük és kockákra vágjuk.
- Keverjük össze az almadarabokat egy tálban citromlével.
- A lisztet egy tálban összekeverjük a pudingporral, a sütőporral és a cukorral. Hozzáadjuk a tojáspótlót, a vegán vajat és a növényi tejet, és a kézi mixer habverőjével a legmagasabb fokozaton 3 percig keverjük. Öntsük a tésztát a formába és simítsuk el.
- Bele szép körben az almagerezdeket, végül keverjük össze a fahéjat a vaníliás cukorral, és szórjuk rá a pite tetejére.
- Süssük körülbelül 35 percig.
- Hagyjuk kihűlni az almás pitét, végül ízlés szerint tejszínhabbal (a bio boltokban már kapható szójatejszínhab) tálaljuk, és ismét fahéjjal díszítjük.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!