Naturablog

Sok fahéjjal kérném-Ki kell próbálni ezt a gyors almás pite receptet

Szerző: virag Közzétéve:

A pite, ami gyorsan megsül – ezzel a recepttel egyszerűen össze lehet rittyenteni!

Ha valami, akkor az almás pite mindig működik – legalábbis azoknál, akik imádják az édességet. (Vagyis nálam, például…) Gyümölcsös és édes, vagyis megfelelő keveréke annak, amiről a legtöbben álmodunk. És mi a szép dolog abben a receptben, amit most hoztam nektek? Hogy nem csak szuper egyszerű, de nagyon gyorsan meg is sül. Dobjunk össze mindent, és már mehet is a sütőbe!

Hozzávalók:

  • 1 kg alma
  • 2 ek citromlé
  • 200 g liszt
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 tk sütőpor
  • 120 g cukor
  • 3 tojásnak megfelelő vegán tojáspótló, vagy utifűmaghéj
  • 150 g vegán vaj vagy kókusz zsír
  • 50 ml növényi tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • ½ tk fahéj
Forrás:Instagram/gurman_birsk

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokon alsó felső sütéses funkción, és egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral. 
  2. Az almát meghámozzuk és kimagozzuk, aztán negyedeljük és kockákra vágjuk. 
  3. Keverjük össze az almadarabokat egy tálban citromlével.
  4. A lisztet egy tálban összekeverjük a pudingporral, a sütőporral és a cukorral. Hozzáadjuk a tojáspótlót, a vegán vajat és a növényi tejet, és a kézi mixer habverőjével a legmagasabb fokozaton 3 percig keverjük. Öntsük a tésztát a formába és simítsuk el.
  5. Bele szép körben az almagerezdeket, végül keverjük össze a fahéjat a vaníliás cukorral, és szórjuk rá a pite tetejére.
  6. Süssük körülbelül 35 percig. 
  7. Hagyjuk kihűlni az almás pitét, végül ízlés szerint tejszínhabbal (a bio boltokban már kapható szójatejszínhab) tálaljuk, és ismét fahéjjal díszítjük.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!