A legfurcsább őszi receptnek számít, mégis finom a szilvás spaghetti
Az olaszok valószínűleg a hajukat tépnék tőle, az oroszok viszont imádják!
Kevés olyan szezon van, amiben annyi zöldséget és gyümölcsöt szüretelhetünk le, mint az ősziben. Ennek tudatában a legtöbben igyekszünk is kimaxolni a főzés sokszínűségének lehetőségeit: sorra készítjük a pitét, a padlizsánkrémet és a lecsót. De gondoltad volna, hogy a szilvát spaghettivel is kombinálhatod? Korábban én sem, amíg rá nem bukkantam egy orosz receptre. Vigyázat: az étel rendkívül furcsa, finom, és az egészséges határon belül édes. Próbáld ki, eddig senki nem bánta meg!
Hozzávalók:
- 200 g szilva
- 200 g spaghetti
- 2 csésze vegán tejszín
- 1 csésze cukor
- ½ csésze mogyoró
- vegán vaj
- só

Elkészítés:
- A szilvát negyedekre vágjuk, megszórjuk cukorral, és vegán vajban megpároljuk.
- Forraljuk fel a spaghettit, és tegyünk egy csomó vegán vajat egy serpenyőbe. Keverjük össze.
- Keverjük össze a vegán tejszínt és a cukrot, kevergessük a tűzön, amíg besűrűsödik.
- A spaghettit tányérokra tesszük, tetejére szilvát, diót helyezünk, és felöntjük a tejszínes mártással.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!