Naturablog

A legfurcsább őszi receptnek számít, mégis finom a szilvás spaghetti

Szerző: virag Közzétéve:

Az olaszok valószínűleg a hajukat tépnék tőle, az oroszok viszont imádják!

Kevés olyan szezon van, amiben annyi zöldséget és gyümölcsöt szüretelhetünk le, mint az ősziben. Ennek tudatában a legtöbben igyekszünk is kimaxolni a főzés sokszínűségének lehetőségeit: sorra készítjük a pitét, a padlizsánkrémet és a lecsót. De gondoltad volna, hogy a szilvát spaghettivel is kombinálhatod? Korábban én sem, amíg rá nem bukkantam egy orosz receptre. Vigyázat: az étel rendkívül furcsa, finom, és az egészséges határon belül édes. Próbáld ki, eddig senki nem bánta meg!

Hozzávalók:

  • 200 g szilva
  • 200 g spaghetti
  • 2 csésze vegán tejszín
  • 1 csésze cukor
  • ½ csésze mogyoró
  • vegán vaj
Forrás:Instagram/full.filled

Elkészítés:

  1. A szilvát negyedekre vágjuk, megszórjuk cukorral, és vegán vajban megpároljuk.
  2. Forraljuk fel a spaghettit, és tegyünk egy csomó vegán vajat egy serpenyőbe. Keverjük össze.
  3. Keverjük össze a vegán tejszínt és a cukrot, kevergessük a tűzön, amíg besűrűsödik.
  4. A spaghettit tányérokra tesszük, tetejére szilvát, diót helyezünk, és felöntjük a tejszínes mártással.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!