Naturablog

Őszi vitaminbomba: Padlizsán lecsó

Szerző: virag Közzétéve:

Ideális, gyorsan elkészülő vacsora.

Hivatalosan is az őszbe léptünk, ami az időjáráson is jól észrevehető. Később kel a nap és hamarabb sötétedik, a hőmérséklet pedig egyre csökken. Az energiánk és a kedvünk is hullámzónak mondható, így talán érthető ha egy hosszú nap után már csak egy forró fürdőre, gyorsan elkészülő meleg vacsorára, és bekuckózásra vágyunk. Ezt megtehetjük a finom mindenmentes padlizsán lecsóval, ami rengeteg vitaminnal látja el a testünket, és még a kalóriák miatt sem kell aggódnunk! Mutatom a receptet.

Hozzávalók:

  • 200g padlizsán
  • 200g cukkini
  • 300g kaliforniai paprika
  • 50g hagyma
  • 2-3 db fokhagyma
  • 150g paradicsom.
  • 20g bazsalikom
  • 50g olívaolaj
  • Majoranna vagy kakukkfű (szárítva)
  • Só, bors – ízlés szerint
Forrás:Instagram/juli_pashentseva

Elkészítés:

  1. Az olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a paprikát, a padlizsánt, a cukkinit – mindezt előre nagy kockákra kell vágni. Adjunk hozzá sót, borsot és szárított gyógynövényeket (majoranna vagy kakukkfű).
  2. A keveréket időnként megkeverve pároljuk körülbelül 10-15 percig.
  3. Egy idő után hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és a bazsalikomot, és körülbelül tíz percig pároljuk, ne felejtsük el keverni.
  4. Ha készen van, rozskenyér szeletekkel és bazsalikommal tálaljuk.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!