Őszi vitaminbomba: Padlizsán lecsó
Ideális, gyorsan elkészülő vacsora.
Hivatalosan is az őszbe léptünk, ami az időjáráson is jól észrevehető. Később kel a nap és hamarabb sötétedik, a hőmérséklet pedig egyre csökken. Az energiánk és a kedvünk is hullámzónak mondható, így talán érthető ha egy hosszú nap után már csak egy forró fürdőre, gyorsan elkészülő meleg vacsorára, és bekuckózásra vágyunk. Ezt megtehetjük a finom mindenmentes padlizsán lecsóval, ami rengeteg vitaminnal látja el a testünket, és még a kalóriák miatt sem kell aggódnunk! Mutatom a receptet.
Hozzávalók:
- 200g padlizsán
- 200g cukkini
- 300g kaliforniai paprika
- 50g hagyma
- 2-3 db fokhagyma
- 150g paradicsom.
- 20g bazsalikom
- 50g olívaolaj
- Majoranna vagy kakukkfű (szárítva)
- Só, bors – ízlés szerint

Elkészítés:
- Az olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a paprikát, a padlizsánt, a cukkinit – mindezt előre nagy kockákra kell vágni. Adjunk hozzá sót, borsot és szárított gyógynövényeket (majoranna vagy kakukkfű).
- A keveréket időnként megkeverve pároljuk körülbelül 10-15 percig.
- Egy idő után hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és a bazsalikomot, és körülbelül tíz percig pároljuk, ne felejtsük el keverni.
- Ha készen van, rozskenyér szeletekkel és bazsalikommal tálaljuk.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!