Naturablog

Ne dobd ki a tegnapi sült krumplit: Finom francia gofrit csinálhatsz belőle

Szerző: virag Közzétéve:

Az előző napi maradék hasábburgonyából vagy (sült) burgonyából pillanatok alatt ropogós hasábburgonyás gofrit lehet sütni. Itt egy egyszerű recept, amely világszerte elragadtatja az ínyenceket.

Mint sokan mások, én is úgy vagyok vele, hogy a tegnapról megmaradt sült krumplit már biztosan nem eszem meg. Sok év után csak most jöttem rá, hogy a másnapos krumpli valójában túl jó ahhoz, hogy a szemétbe dobjam, hiszen finom ételek készíthetők belőle. Például francia gofri vagy (sült) burgonya gofri. A megfelelő öntettel felszerelve rengeteg tápanyagot biztosítanak, és kifejezetten finomak. Mutatom a receptet!

Hozzávalók:

  • Sült krumpli vagy krumpli előző nap
  • 3 tojásnak megfelelő útifűmaghéj vagy tojáspótló por
  • 50 g vegán sajt
  • Bors (és só, ha a hasábburgonya vagy a burgonya még nincs sózva)
  • 1 avokádó
  • 1 újhagyma
  • 2 evőkanál vegán krém
Forrás:Instagram/fabianmasterchef

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a gofrisütőt. Finoman vágjuk fel vagy préseljük össze a krumplit, amíg egyfajta burgonyapürét nem kapunk.
  2. Ezt a keveréket keverjük össze a tojáspótlóval, sajttal és borssal gofri tésztává.
  3. Egymás után adjunk hozzá körülbelül két evőkanál tésztát a forró gofrisütőhöz, és süssük a hasábburgonyás gofrit aranybarnára.
  4. Az avokádót és az újhagymát vágjuk finom szeletekre, keverjük össze a vegán krémmel, ízesítsük be, és tálaljuk a gofrival.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!