Naturablog

Egészséges desszert álom: Vegán csokoládés kókuszpuding pörkölt dióval

Szerző: virag Közzétéve:

A bűnmentes élvezetekért!

Van az úgy, hogy semmi másra nem vágyunk egy hosszú, fárasztó, szomorú nap végén, csak hogy magunkba dönthessünk egy tonna csokoládét. Persze mindez csak álmodozás marad – főleg ha nagyon odafigyelünk az egészségünkre és az alakunkra. Hogy egy kicsit mégis teljesüljön a vágyunk, most hoztam egy egészséges csokoládés puding receptet, ami garantáltan feldobja majd a rossz hangulatod!

Hozzávalók:

  • 60 g étcsokoládé
  • 240 ml kókusztej
  • 10 g nádcukor
  • 1 tk instant kávépor
  • 10 g kukoricadara
  • 8-10 szem pörkölt dió
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. Mikróban olvasszuk fel a csokoládét, és keverjük simára.
  2. Forraljunk fel 200 ml kókusztejet, a nádcukrot és a kávéport egy serpenyőben.
  3. Egy másik tálban keverjünk össze a maradék 40 ml tejet és a kukoricadarát.
  4. Ha a kókusztej felforrt, annak a felét is öntsük a kukoricadarás keverékhez, és habverővel keverjük össze, hogy csomómentes legyen.
  5. Habverővel összekeverjük a megmaradt adag kókusztejet a csokoládéval. Most keverjük össze a két tejes keverékünket, tegyük őket minibögrékbe vagy poharakba, és hagyjuk a hűtőben 2-3 órát hűlni.
  6. A diót közvetlenül a tálalás előtt szórjuk a pudingunkra.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!