Egészséges desszert álom: Vegán csokoládés kókuszpuding pörkölt dióval
A bűnmentes élvezetekért!
Van az úgy, hogy semmi másra nem vágyunk egy hosszú, fárasztó, szomorú nap végén, csak hogy magunkba dönthessünk egy tonna csokoládét. Persze mindez csak álmodozás marad – főleg ha nagyon odafigyelünk az egészségünkre és az alakunkra. Hogy egy kicsit mégis teljesüljön a vágyunk, most hoztam egy egészséges csokoládés puding receptet, ami garantáltan feldobja majd a rossz hangulatod!
Hozzávalók:
- 60 g étcsokoládé
- 240 ml kókusztej
- 10 g nádcukor
- 1 tk instant kávépor
- 10 g kukoricadara
- 8-10 szem pörkölt dió

Elkészítés:
- Mikróban olvasszuk fel a csokoládét, és keverjük simára.
- Forraljunk fel 200 ml kókusztejet, a nádcukrot és a kávéport egy serpenyőben.
- Egy másik tálban keverjünk össze a maradék 40 ml tejet és a kukoricadarát.
- Ha a kókusztej felforrt, annak a felét is öntsük a kukoricadarás keverékhez, és habverővel keverjük össze, hogy csomómentes legyen.
- Habverővel összekeverjük a megmaradt adag kókusztejet a csokoládéval. Most keverjük össze a két tejes keverékünket, tegyük őket minibögrékbe vagy poharakba, és hagyjuk a hűtőben 2-3 órát hűlni.
- A diót közvetlenül a tálalás előtt szórjuk a pudingunkra.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!