Naturablog

A sós reggeli, amitől függővé válsz: Mennyei vegán chimichurri csiga

Szerző: virag Közzétéve:

A fahéjas csigát ismerjük és szeretjük, de nem mindenki akara édességgel indítani a napot. Itt a csiguszok sós változata, amivel egyszerűen nem lehet betelni.

Biztosan számodra is ismeretlenül hangzik a chimichurri csiga, ami Argentínából származik. A nyelvcsavaró nevű finomság leveles tésztából készül, 30 perc alatt megsül, a vegán sajtnak, az olívabogyónak és a hagymának köszönhetően pedig varázslatos ízvilága van. Próbáld ki te is, mutatom a receptet!

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 100 g vegán sajt
  • 60 g petrezselyem
  • 30 g koriander
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 30 g fekete olívabogyó
  • 2 tk chili pehely
  • 2 tk oregánó
  • 90 ml olívaolaj
  • bors
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
  2. A petrezselymet és a koriandert durvára aprítjuk, ezután vágjuk fel a fokhagymát és kockázzuk fel a vöröshagymát, szeleteljük fel az olívabogyót.
  3. A szószhoz egy tálba tesszük a gyógynövényeket és a fokhagymát, hozzáadjuk a chili pelyhet, a szárított oregánót, az olívaolajat, megsózzuk és megborsozzuk, végül mindent jól összekeverünk.
  4. A leveles tésztát kinyújtjuk, a szószt elosztjuk a tetején 2,5 cm-es csíkot szabadon hagyva a tészta tetején. Megszórjuk a vegán sajttal, vöröshagymával, olívabogyóval, majd a tésztát gyorsan feltekerjük és 4 cm széles szeletekre vágjuk.
  5. Helyezzük el a csigákat kis távolságokra egymástól a tepsin, és körülbelül 15-20 percig süssük őket.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!