A sós reggeli, amitől függővé válsz: Mennyei vegán chimichurri csiga
A fahéjas csigát ismerjük és szeretjük, de nem mindenki akara édességgel indítani a napot. Itt a csiguszok sós változata, amivel egyszerűen nem lehet betelni.
Biztosan számodra is ismeretlenül hangzik a chimichurri csiga, ami Argentínából származik. A nyelvcsavaró nevű finomság leveles tésztából készül, 30 perc alatt megsül, a vegán sajtnak, az olívabogyónak és a hagymának köszönhetően pedig varázslatos ízvilága van. Próbáld ki te is, mutatom a receptet!
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 100 g vegán sajt
- 60 g petrezselyem
- 30 g koriander
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 30 g fekete olívabogyó
- 2 tk chili pehely
- 2 tk oregánó
- 90 ml olívaolaj
- só
- bors

Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 220 fokra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
- A petrezselymet és a koriandert durvára aprítjuk, ezután vágjuk fel a fokhagymát és kockázzuk fel a vöröshagymát, szeleteljük fel az olívabogyót.
- A szószhoz egy tálba tesszük a gyógynövényeket és a fokhagymát, hozzáadjuk a chili pelyhet, a szárított oregánót, az olívaolajat, megsózzuk és megborsozzuk, végül mindent jól összekeverünk.
- A leveles tésztát kinyújtjuk, a szószt elosztjuk a tetején 2,5 cm-es csíkot szabadon hagyva a tészta tetején. Megszórjuk a vegán sajttal, vöröshagymával, olívabogyóval, majd a tésztát gyorsan feltekerjük és 4 cm széles szeletekre vágjuk.
- Helyezzük el a csigákat kis távolságokra egymástól a tepsin, és körülbelül 15-20 percig süssük őket.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!