Az őszi szezon nagy kedvence: Zabpite almával és málnával
A nyár utolsó hónapja és az ősz eleje az alma betakarításának ideje, ami azt jelenti, hogy itt az ideje elkezdeni finom és egészséges ételeket főzni az egyik kedvenc gyümölcsünkből.
Nyakunkon az ősz, már csak napok választanak el bennünket az új szezon kezdetétől. Mindez az időjáráson is erősen érzékelhető, szomorkodásra azonban nincs okunk. Most kezdődik ugyanis számtalan finomság – köztük az alma szüretelése is, így elhoztam a kedvenc szezonális mindenmentes pitémet, amit te is imádni fogsz!
Hozzávalók:
- 230 g vegán vaj
- fél pohár zabpehely
- 0,75 csésze liszt
- fél pohár barnacukor
- 0,75 csésze dió
- só ízlés szerint
- 2 db alma
- 2 marék málna
- 1 tk vanília aroma
- szerecsendió ízlés szerint
- fahéj ízlés szerint

Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 120 fokra, és egy tepsit kikenünk vajjal.
- Egy tálban összekeverjük a zabot, a cukrot, a lisztet és a sót, majd hozzáadjuk a diót. Fokozatosan tegyük hozzá a vajat, és keverjük tésztát, amíg egy sima vajas morzsát nem kapunk.
- Az almát meghámozzuk, kimagozzuk és kockára vágjuk. Adjunk hozzá málnát, cukrot, vaníliát, szerecsendiót, fahéjat és sót.
- A tölteléket egyenletes rétegben helyezzük egy tepsibe, először egy adag zabmorzsát, utána a gyümölcsöt a tetejére öntjük végül még egy adag zabmorzsát egyenletesen eloszlatunk a torta felületén. 45 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!