EgészségBlog

Ez aztán a gyors recept: Cukkini ropogós kapribogyóval

Szerző: virag Közzétéve:

Nem gondoltuk volna, hogy két összetevőből ilyen ízletes vacsorát lehet összedobni!

Kipróbáltam Margot Van Assche táplálkozási szakember egyik két összetevős receptjét, melynek elmélete szerint kettő darab zöldségből ízletes ételeket lehet összedobni. A dolog annyira bevált, hogy úgy döntöttem megosztom a szakember receptjét veletek is.

Hozzávalók:

  • 100 g kis kapribogyó (lecsepegtetett súly)
  • 800 g cukkini
  • olivaolaj
  • bors
  • 1 evőkanál vegán vaj
  • 1 citrom felkarikázva
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. A cukkinit hámozóval nagyon vékony szalagokra vágjuk.
  2. A kapribogyót leszűrjük, és jól kinyomkodjuk.
  3. Hagyjuk, hogy egy nagy, nehéz aljú serpenyő nagyon felforrósodjon, és röviden pirítsuk meg a cukkinit kevés olívaolajjal, megforgatva és megborsozva (adagonként legfeljebb 30 másodpercig).
  4. Ugyanebben a serpenyőben pirítsuk meg a szárított kapribogyót nagy lángon, amíg ropogós nem lesz. Hozzáadjuk a vegán vajat, és rövid ideig tovább pirítjuk.
  5. Rendezzük el a cukkinit, és azonnal tálaljuk kapribogyóval, citromkarikákkal és olívaolajjal. 
    Csak akkor tegyen sót az ételhez, ha kiderült, hogy a kapribogyó ellenére kell további só.