Már mióta erre vágytunk: Megtaláltam a mindenmentes Bagel receptet
Felfedeztem egy finom Bagel receptet, ami mindössze 3 összetevőből készül – és mindenmentes!
A bagel, egy hagyományos zsidó sütemény, amivel nem tudunk betelni. Ehetjük bármilyen feltéttel vagy töltelékkel, mindenhez illik és leírhatatlanul finom. Sajnos a kerek darabokat csak elszórtan lehet megtalálni a pékségekben, mindenmentesen pedig szinte lehetetlen. Mi a megoldás? Süssük meg magunk, mert elhoztam a receptet!
Hozzávalók:
- 1 csésze liszt
- 1 csésze szója joghurt
- 1 teáskanál sütőpor

Elkészítés:
- Keverjük össze a lisztet, a joghurtot és a sütőport, és adjunk hozzá körülbelül fél teáskanál sót.
- A kapott tésztát négy egyenlő részre osztjuk, és négy vékony tekercsbe nyújtjuk.
- Csatlakoztassuk a végeit kevés vízzel, és kenjük meg a bagelt olívaolajjal. Opcionálisan szezámmagot vagy gyógynövényeket is szórhatunk rá.
- Süssük a zsemlét 15-17 percig 185 fokos légkeverésen.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!