Naturablog

Pesto alla Genovese: Egy ellenállhatatlan klasszikus mindenmentesen

Szerző: virag Közzétéve:

A pesto alla Genovese recept az olasz konyha nagy klasszikusa. Én pedig elárulom, hogyan lehet egyszerűen mindenmentesen lemásolni.

A már-már ikonikus olasz ételnek számító pestos tészta óriási kedvencem, de éttermekben csak ritkán választhatom, mivel nem nagyon készítik mentes változatban. Ha te is hasonló cipőben jársz, akkor készítsük el együtt, vegán verzióban otthon – íme a recept!

Hozzávalók:

  • 100 g bazsalikom levél
  • 10 g fenyőmag
  • 10 g vegán sajt
  • 5 g gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. A bazsalikom leveleit leszedjük, megmossuk és megszárítjuk. 
  2. A fokhagyma gerezdeket meghámozzuk és félbevágjuk, a belsejét eltávolítjuk. 
  3. Reszeljük le a vegán sajtot és pirítsuk meg a fenyőmagot. 
  4. A fenyőmagot és a fokhagymát a turmixgépbe tesszük, majd a bazsalikomot is hozzáadjuk.
  5. Ezután öntsünk az edénybe egy evőkanál olívaolajat és sót. Keverjük őket össze a géppel. Ezután kivesszük és összekeverjük a reszelt parmezánnal. 
  6. Végül tésztával vagy bruschettával tálaljuk.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!