Nem csak burgonyából lehet: Itt a legjobb zöldségpüré recept
A legjobb alternatíva, ami csak létezhet!
A zöldségpüré sokoldalú köret, amely hús- és halételekhez is tálalható. Most a kedvencemet hoztam el nektek, hogy ne csak krumplival kísérletezzetek – jöjjön a cukkini püré!
Hozzávalók:
- 300 g cukkini
- 150 ml szójatej
- bors
- só

Elkészítés:
- A cukkinit megmossuk és meghámozzuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük.
- Ezután öntsük le róla a vizet, tegyük át a cukkini pépet egy mély edénybe, öntsük hozzá a szójatejet, adjuk hozzá sót, borsot, és keverjük össze turmixgéppel közepes sebességgel, amíg sima nem lesz.
- Kívánt esetben hozzáadhatunk burgonyát is a cukkini püréhez – így krémesebb és kielégítőbb lesz az étel.
- Ehhez több kis burgonyát meg kell hámoznunk és meg kell főznünk, majd hozzáadni a cukkinihez, és a zöldségeket turmixgéppel összepépesíteni.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!