Naturablog

Nem csak burgonyából lehet: Itt a legjobb zöldségpüré recept

Szerző: virag Közzétéve:

A legjobb alternatíva, ami csak létezhet!

A zöldségpüré sokoldalú köret, amely hús- és halételekhez is tálalható. Most a kedvencemet hoztam el nektek, hogy ne csak krumplival kísérletezzetek – jöjjön a cukkini püré!

Hozzávalók:

  • 300 g cukkini
  • 150 ml szójatej
  • bors
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. A cukkinit megmossuk és meghámozzuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. 
  2. Ezután öntsük le róla a vizet, tegyük át a cukkini pépet egy mély edénybe, öntsük hozzá a szójatejet, adjuk hozzá sót, borsot, és keverjük össze turmixgéppel közepes sebességgel, amíg sima nem lesz.
  3. Kívánt esetben hozzáadhatunk burgonyát is a cukkini püréhez – így krémesebb és kielégítőbb lesz az étel. 
  4. Ehhez több kis burgonyát meg kell hámoznunk és meg kell főznünk, majd hozzáadni a cukkinihez, és a zöldségeket turmixgéppel összepépesíteni.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!