Viszlát, avokádós pirítós: Ezt a receptet kell kipróbálnod, ha fogyni akarsz
Az avokádós pirítós a villásreggeli része lett, átvette a palacsinta, a rántotta és az ízletes kávé helyét. De vajon hamarosan le kell hagynunk a reggelizőasztalról, mert egy új recept veszi át a népszerűségét. Méghozzá ricottás pirítós. A finomság pedig mindenkinek ideális, hiszen sós és édes verzióban is elkészíthető.
A recept azt mutatja, hogy az ételnek nem kell kidolgozottnak és extravagánsnak lennie ahhoz, hogy ellenállhatatlan és egészséges legyen. Csak egy kis csavar teszi annyira finommá ezt az ételtrendet: A klasszikus krémsajt helyett a krémes ricotta képezi az ízletes ricotta pirítós alapját.
Hozzávalók:
- 4 szelet baguett
- 8 g friss Ricotta
- 1 ek méz
- 1/2 csésze pisztácia
- 1 tk citromhéj
- Só ízlés szerin

Elkészítés:
- Helyezd a porított kenyeret sík felületre. Egyenletesen oszd szét, és kenjünk ricottát minden darab kenyérre.
- Szórd meg pisztáciával, és locsold meg mézzel.
- Fűszerezd egy csipet sóval és citromhéjjal, és már eheted is.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!